5 cinayet işledi, serbest kaldı

Beş cinayetten yargılanan sanığa tahliye yolunu üst mahkeme açtı

5 cinayet işledi, serbest kaldı
10 Ocak 2011 Pazartesi 12:08 tarihinde eklendi, 1.026 kez okundu.

 

Beş ayrı cinayetten yargılanan ve tahliye olacakken mahkeme tarafından diğer cinayetlerden tutuklanmadığı iddiasıyla tahliye edilmeyen sanık için üst mahkemeye yapılan itirazın sonucu belli oldu. Üst mahkeme 5 ayrı cinayetten yargılanan sanığın tahliye edilebileceğini açıkladı.
 
OLAYIN GEÇMİŞİ
24 Eylül 2003’de, cesetleri bulunan fabrika işçisi 29 yaşındaki Hasan Ak, gizli aşk yaşadığı iddia edilen komşusu 22 yaşındaki Cennet Kayan, Kayan’ın bebeği 2 yaşındaki Buse, komşusu 26 yaşındaki Serpil Sertbaş ile bu kadının nikahsız eşinden dünyaya gelen oğlu 2 yaşındaki Çağrı Yalçın’ı öldürdükleri iddia edilen Celayır kardeşlerden biri 36 yıl, diğeri ağırlaştırılmış ömür boyu hapse çarptırıldı.
 
Ancak Yargıtay yaklaşık 4 yıl sonra bu dosyayı inceledi ve usul yönünden kararı bozup, dosyayı yerel mahkemeye gönderdi. Bu nedenle de kesin karar süreci uzadı. Yerel mahkeme, 14 Aralık 2010’da dosyadaki eksikleri giderip, aynı kararı yineledi.
 
Dosya Yargıtay’a gönderilmek üzere beklerken, 102. maddenin yürürlüğe girmesi ve tutukluluk süresi 5 yılı geçenlere tahliye olanağı sağlandığı için avukatlar Adana 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne 3 Ocak’ta tahliye istemiyle dilekçe verdi. Dosya yeniden Yargıtay’a gönderilmiş olsa, bu dilekçenin Yargıtay’a verilmesi gerekiyordu. Ancak 19 günlük fark ile dilekçenin muhatabı yerel mahkeme oldu.
 
Avukatlar, müvekillerinin tahliyesine kesin gözü ile bakarken, 4. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, olayda 5 kişinin öldürülmesi nedeniyle tutukluluk sürelerinin her bir suçtan ayrı ayrı dikkate alınması’ gerekçe gösterilerek reddetmişti.