-5 Derecede PROTESTO !

Türkiye Eskrim Federasyonu tarafından keyfi uygulamalar yapıldığı iddiası ile federasyon binası önünde -5 derece ve kar altında oturma eylemi başlatan sporcu babaları, B.Levent Menküer ve Ümit Taşkın; 'Sonuç alana kadar sabah 10.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında her gün oturma eylemine devam edeceklerini belirttiler. Eskrim Federasyonu Başkanlığı bu konularla ilgili

-5 Derecede PROTESTO !
06 Ocak 2015 Salı 14:23 tarihinde eklendi, 5.002 kez okundu.
Türkiye Eskrim Federasyonu tarafından keyfi uygulamalar yapıldığı iddiası ile federasyon binası önünde -5 derece ve kar altında oturma eylemi başlatan sporcu babaları, B.Levent Menküer ve Ümit Taşkın; 'Sonuç alana kadar sabah 10.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında her gün oturma eylemine devam edeceklerini belirttiler. Eskrim Federasyonu Başkanlığı bu konularla ilgili yazılı bir açıklama yaparak iddialara cevap verdi.
 
Flöre'de Batuhan Menküer, Epe'de mücadele eden Alkım Taşgın'ın velileri, Eskrim federasyonu tarafından haksızlık yapıldığını dile getirerek bir basın açıklaması yaparak şöyle konuştular:
 
"Sayın Basın Görevlileri, Sevgili Arkadaşlarımız; Evlatları uzun süredir eskrim yapan iki veli olarak burada Türkiye Eskrim Federasyonu ile yaşanan sıkıntıları aşabilmek adına oturma eylemindeyiz. Bu eylemi yapmak son yoldu. Bu noktaya gelene kadar çok emek harcadık. Federasyon yetkilileri ile görüşmeye, onlara sorunlarımızı anlatmaya çalıştık. Telefon aramalarımıza çıkmadılar. E-postalarımıza yanıt vermediler. Sosyal medyadaki eleştirilerimize karşı kendilerine yakın kişileri kullandılar. İftira ve hakaretlere maruz kaldık. Federasyonla iletişime geçemeyince Türkiye'deki antrenör, hakem ve idarecilerle konuştuk. Onların da aynı sorunları yaşadıklarını öğrendik. Federasyonun bireyleri ciddiye almadığını düşünerek birlik olduk. Haziran 2014'te toplandık ve 4 saatlik toplantının ardından tespit, eleştiri ve önerilerimizi bir rapor haline getirdik. Bu raporu federasyona sunduk. Yine sonuç alamadık. Üstelik durum daha beter hale geldi.
 
Ve maalesef bugün buradayız. Oturma eylemimiz dün başladı. Fiili sonuç alamadık. Yanda (arkada) gördüğünüz binaya girenler bizi görmezden geldiler. Federasyondan henüz bir davet almadık. Biz sadece adalet ve şeffaflık istiyoruz. Sayın Basın Temsilcileri; Biz şeffaflık istiyoruz.
 
Türkiye Eskrim Federasyonu, hukuka aykırı talimatlar/prosedürler hazırlamaktadır. Bunların bırakın hazırlık sürecini, yayınlandığını bile duyurmamaktadır. Internet sitesinde mevzuat bölümünü her gün ziyaret etmek ve tüm talimatları tek tek incelemek zorunda kalıyoruz. Yıllık faaliyet programı bir kere yayınlansın, haftada bir değişmesin istiyoruz. Turnuvalar son anda programdan kaldırılmasın; bazı turnuvalar son anda programa eklenmesin; Gizli, gölge milli takım kafileleri yaratılmasın istiyoruz. Kim hakkıyla değil ama federasyona para ödeyerek milli takım forması giyiyor bilmek istiyoruz. Antrenör, hakem kursları gerektiği gibi duyurulsun; gizli programlar yapılmasın istiyoruz.Klasmanlar güncel olsun; turnuva sonuçları yayınlansın istiyoruz. Federasyon, maç sonuçlarını saklayarak dışarıdan denetim yapılmasını engellemektedir. Söz konusu gizlilikten rahatsızız. Klasmanlarla oynandığından şüphe ediyoruz. Turnuva sonuçları ve klasmanlar bilgisayar ortamında tutulduğu için şeffaflığın maliyet doğurmayacağına inanıyoruz. Telekomünikasyon Kurumu'nda üst düzeyde görev yapmış başkanımızın yönettiği federasyonun Internet sitesinin kapsamlı, güncel olması gerektiğini düşünüyoruz. Başkanımız, eskrimci değildir. Eskrim geçmişi yoktur. Dışarıdan müdahale ile federasyonun başına getirilmiştir. Ondan hiç olmazsa uzmanlık alanı ile ilgili faaliyet göstermesini bekliyoruz. Federasyona e-posta veya sosyal medyadan ulaşmaya çalıştığımızda muhatap alınmak istiyoruz. Federasyon Genel Sekreteri Sayın Yılmaz Portakal'ı gerekmedikçe aramıyoruz. Ancak bugüne kadar bir kere bile telefonlarımıza çıkmamıştır. E-postalarımıza bir kere bile dönüş yapmamıştır.Federasyondan cevap alamayınca Bilgi Edinme Kanunu'nu kullanarak bilgi almak istedik. Başbakanlık Bilgi Edinme Merkezi'ne başvurduk. BİMER bize federasyon Genel Sekreteri Yılmaz Portakal'ı aramamız halinde bilgi alabileceğimizi açıkladı. Ancak Sayın Portakal, BİMER'in talimatını bilmesine rağmen aramalarımıza çıkmamıştır. Sayın Portakal sadece bize saygısız davranmakla yetinmemiş; Başbakanlığın talimatını uygulamamakta bir sakınca görmemiştir.