5 ilde torbacı operasyonu: 19 tutuklu

Malatya merkezli 5 ilde torbacı olarak isimlendirilen uyuşturucu satıcılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 106 kilogram uyuşturucu, 108 ecstasy hap ele geçirilirken, 19 şüpheli tutuklandı.

13 Kasım 2013 Çarşamba 18:06 tarihinde eklendi.


Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği görevlileri tarafından eğlence merkezi, okul yakınlarında, torbacı olarak adlandırılan şüphelilere yönelik iki günde 9 ayrı operasyon düzenlendi.

Operasyonun ilk ayağı Malatya, Ankara, Kocaeli ve Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi. Torbacılara yönelik 8 ayrı operasyonda toplam 106 kilogram esrar, 108 uyarıcı nitelikli ecstasy hap ele geçirildi. Uyuşturucularla ilgili olarak 12 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Operasyonun ikinci ayağında ise Malatya’da 9 kişi ve Diyarbakır’da 1 kişi daha gözaltına alındı. Operasyon sonunda, 19 şüpheli ‘Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak’ suçundan adliyeye sevk edildi. 3 şüpheli, savcılık tarafından serbest bırakılırken, 19 şüpheli tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkeme, 19 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi. Şüpheliler, Malatya E Tipi Cezaevi’ne konuldu.


CİHAN