5 litre atık yağ getirene 1 litre yağ

Muğla’da çöpe dökülen atık yağların toplanarak geri dönüşümünü sağlamak amacıyla yürütülen proje kapsamında, evlerde biriktirilen atık yağlardan 5 litre teslim edilmesi halinde 1 litre ayçiçek yağı hediye edilecek.

5 litre atık yağ getirene 1 litre yağ
30 Ocak 2013 Çarşamba 15:18 tarihinde eklendi, 2.489 kez okundu.

 

Muğla Belediyesi tarafından geçen gün Kışla, Ahmet Taner Kışlalı ve Kocahavuz parklarında atık yağ toplama noktaları oluşturulmuştu. Şimdi de belediye, Çevre Geliştirme Derneği ve Ezici Biyodizel firma tarafından çevre bilincini oluşturmak amacıyla "Evlerden Bitkisel Atık Yağ Toplama" projesi hayata geçirildi. Belediye Çevre Mühendisi Erdem Şenel, yaptığı açıklamada lavaboya dökülen atık yağların kısa zamanda boruları tıkadığını belirterek, “Doğaya atılan 1 litre atık yağın, 1 milyon litre temiz suyu kullanılamaz hale getirebileceğini unutmamak gerek. Önümüzdeki dönemlerde çeşitli kampanyalarla hemşehrilerimiz ve çocuklarımız için geri dönüşüm konusunda bilgilendirme çalışmalarına devam edeceğiz.” dedi.
 
Çevre Geliştirme Derneği Başkanı Nihal Yılmaz ise bitkisel ve hayvansal yağ atıklarının çöpe atılması veya dökülmesinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 19.04.2005 tarihli Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği'ne göre yasak olduğunu söyledi. Yılmaz, “Geri dönüşüm bilincinin artması için hepimiz ülkemizin geleceğini koruyarak, herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Evlerde biriktirilen her 5 litre atık yağın derneğimize teslim edilmesi halinde 1 litre ayçiçek yağı hediye ediyoruz. Salı ve cuma günleri 13.00-17.00 saatleri arasında derneğimize gelen vatandaşlarımıza hediyeleri verilecektir.” diye konuştu. Nihal Yılmaz ayrıca biriktirilen en az 5 litre yağın, ücretsiz 444 28 45 numaralı telefona başvurularak aldırılabileceğini sözlerine ekledi.

CİHAN