5 polis serbest bırakıldı

ESKİŞEHİR merkezli, 12 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda usulsüz dinleme yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 29 Emniyet mensubundan 5'i serbest bırakıldı.

5 polis serbest bırakıldı
01 Mart 2015 Pazar 16:18 tarihinde eklendi.
Dün sabah Eskişehir merkezli Kırklareli, Kırşehir, Kastamonu, Karabük, Antalya, Kayseri, Kocaeli, Diyarbakır, Mersin, Sakarya ve Ankara'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) tarafından yürütülen operasyonda aralarında Eskişehir Emniyet eski Müdür Yardımcısı Mustafa Aygün, İstihbarat Şube eski Müdürü Mustafa Arık'ın da bulunduğu 29 Emniyet mensubu gözaltına alındı. 
 
'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Yönetmek, Kurulun Örgüte Üye Olmak, Kamu Görevlisinin Resmi Belgede Sahteciliği, İftira, Özel Hayatın ve Haberleşmenin Gizliliğini İhlal, Kişisel Verilerin Hukuka Aykırı Olarak Kaydedilmesi, Kamu Araçlarının Usulsüz Olarak Suçta Kullanılması' suçlamasıyla haklarında işlem başlatılan polislerden 5'inin bugün Eskişehir Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesinde ifadeleri alındıktan sonra cumhuriyet savcılığının talimatıyla serbest bırakıldığı belirtildi. Gözaltındaki 24 Emniyet mensubunun KOM şubesinde sorgulamaları devam ediyor.