5 Yaş Zeka Oyunları

5 yaş çocuklar için oldukça kritik bir yaş. Nedeni ise diğer sene okula başlayacak olmaları. Zeka gelişimleri açısından yapacakları her faaliyet, her aktivite onlara okulda başarı olarak geri dönecek.

5 Yaş Zeka Oyunları
15 Şubat 2019 Cuma 17:12 tarihinde eklendi, 1.287 kez okundu.

5 yaş çocuklar için oldukça kritik bir yaş. Nedeni ise diğer sene okula başlayacak olmaları. Zeka gelişimleri açısından yapacakları her faaliyet, her aktivite onlara okulda başarı olarak geri dönecek. Ayrıca okulda onlarca arkadaşı olacak çocukların ve onlarla sosyalleşecek. Hem zeka hem de sosyal gelişim için akıl ve zeka oyunları olmazsa olmazlardan. Bu oyunlar çocukları düşünmeye ve problem çözmeye iterken sizlerle olan iletişimini de kuvvetlendirecek.
 

5 yaş zeka oyunları neler öğrenmek istiyorsanız sizi yazının devamına alalım hemen.
 

5 Yaş Zeka Oyunları
 

Denge Çubukları
 

5 yaşındaki bir çocuğun el ve motor becerilerini geliştirmesi çok önemli. Parçaları doğru tutabilmeli, doğru yerlere yerleştirebilmeli. Denge çubukları oyunu da tam bu amaca hizmet ediyor. Birbirine denk çubukları üst üste konması ve düşürülmemesi amaçlanıyor denge çubukları oyununda. Çocukların çok severek oynayacağı bir oyun olacağına eminiz
.

Hedef 5 Oyunu
 

Hedef 5 oyunu harika bir akıl yürütme oyunu. Birçok oyunda görülebilecek bir amaç taşıyor. Elinizdeki pulları yatay, dikey ya da çapraz olarak yan yana getirmelisiniz. Bunu önce başaran oyuncu hedef 5 oyununu kazanır.
 

Apartman Sudoku
 

Apartman sudoku, 5 yaşındaki çocuklar için tasarlanmış, sudoku türevleri arasında en başarılılarından. Çocuklar sayılarla değil şekillerle düşünmeyi öğreniyor ve 5 yaş için ideal. Amaç sudoku oyun mantığı ile aynı. Verilen ipuçları doğrultusunda apartmanları (silindir blokları) oyun tablasına doğru yerleştirmek.
 

Engel Koridor
 

2 kişi ile oynanan engel koridor 5 yaş ve üzeri tüm oyuncular tarafından oynanabilen bir oyundur. Yetişkinler arasında dahi çok popüler bir oyun. Bu oyunda rakibin taşlarını yemek yok, rakibin önüne engeller  koyup onu hedefinden uzaklaştırmak var. Çocukların bu oyuna da bayılacağına eminiz. Üstelik birçok yeni kazanım da elde edecekler.
 

5 yaş zeka oyunları arasında en popüler olanları, çocukların en çok sevdikleri bunlar. Sizler de 5 yaş zeka oyunları alarak çocuğunuzun ya da öğrencilerinizin gelişimine katkı sağlayabilirsiniz. Unutmayın 5 yaş ilkokul 1. Sınıftan başlamadan önceki yaş. O yüzden çocukların zeka gelişimi çok önemli bir konu.