"5 yıldır dinleniyorum"

Bakan Taner Yıldız, bugün basında yer alan '7 bin kişi dinlendi' iddiasıyla ilgili konuştu.

5 yıldır dinleniyorum
24 Şubat 2014 Pazartesi 10:40 tarihinde eklendi.
"Devlet içinde çöreklenen paralel devlet, 'Selam Terör Örgütü' soruşturması kisvesi altında mahkemelerden aldığı izinlerle yedi binden fazla kişiyi dinledi.
 
Paralel Yapı, Ertuğrul Özkök’ten Yusuf Ziya Cömert’e, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’dan İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya kadar bir çok ismi terör örgütü üyesi diye dinlemeye almış..."
 
Bugün Star Gazetesi'nde yer alan bu haberle ilgili, hükümetten ilk değerlendirme, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan geldi.
 
Bakan Taner Yıldız şunları söyledi: 
 
"2,5 yıldan beri resmi, 5 yıldan beri de gayriresmi dinlendiğimi tahmin eden ve öngören birisiyim...
 
'Sayın Başbakan neden bu kadar sert?' deniyor. Böyle bir oluşuma kayıtsız mı kalalım. Buna müsaade edemeyiz. 
 
Bu yalnızca AK Parti'nin problemi olmaktan çıkmıştır... 
 
7 bin kişi fikri ayrım olmaksızın dinleniyor. 'Selam Örgütü'ne üye olmak gerekçesiyle dinliyorsunuz. BUna kargala güler... 
 
Açıkça söyleyeyim. Ben paralel yapının içerisinde değilim. Biz bu ülkede insanımıza hizmet eden legal bir kuruluşuz. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti legaldir. Kimse onu parelel yapının odağına koyma geyretinde olamaz. Devletin, ülknin, siyasetin gerçek sahibini vatandaş belirliyor.
 
O yüzden abuk sabuk işlerle uğraşacak vaktimiz yok. Türkiye'nin enerjisini başka yönelerde tüketmeye çalışanlara müsaade etmeyeceğiz..."