50 yıllık çınarı devirdi

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde, kamyonuyla kent merkezine izinsiz giren sürücü Mehmet Muzaffer Şenlik, Atatürk Caddesi'ndeki kaldırımda çarptığı çınar ağacını devirdikten sonra kaçtı. Yakalanan kamyon sürücüsüne hem trafik, hem de zabıta ekipleri ceza kesti.

50 yıllık çınarı devirdi
26 Mayıs 2014 Pazartesi 12:02 tarihinde eklendi.
Bandırma kent merkezine izin almadan giren Mehmet Muzaffer Şenlik yönetimindeki 35 HGL 29 plakalı kamyon, yoğun araç ve yaya trafiğinin olduğu Atatürk Caddesi'nde kontrolden çıkıp kaldırımda bulunan 50 yıllık çınar ağacına çarptı. Çarpmayla 12 metre uzunluğundaki ağaç devrildi. Devrilen çınar ağacı aynı kaldırımda bulunan diğer çınar ağacına çarparak dallarını kırdı. O sırada kaldırımda yürüyen kimsenin olmamasının ve yakındaki iş yerleri üzerine devrilmemesinin şans olduğunu belirten olayın tanığı taksi şoförü Recep Erdönmez, "Birileri geçseydi çok kişi zarar görürdü. Allah'tan kimse yoktu" dedi.
 
Kaçan kamyon şoförü Mehmet Muzaffer Şenlik, trafik ekibi tarafından şehir dışına çıkmadan yakalandı. Trafik ekibi 'olay yeri terk' ve 'izinsiz kent merkezine girmek'ten ceza keserken belediye zabıta ekibi ağaca zarar vermekten zabıt tuttu. 
 
Ağacı gördüğünü söyleyen sürücü Mehmet Muzaffer Şenlik ise ancak ağacın alçak, kasanın yüksek yolun da dar olması nedeniyle çarptığını söyledi.
 
Olay yerine gelen Belediye Park Bahçeler ekibi devrilen ağacı keserek parçalara ayırdıktan sonra temizlik ekibi de çevre temizliği yaptı.

DHA