52 yaşında anne oldu

Manisa'da yaşayan 52 yaşındaki Ayşe Başkal’ın 34 yıllık çocuk özlemi, tüp bebek yöntemi sona erdi. Yaşına rağmen bu isteğinden vazgeçmeyen Başkal, 8’inci tüp bebek denemesinde dünyaya gelen kızıyla yeniden doğduğunu söyledi.

52 yaşında anne oldu
27 Ocak 2015 Salı 20:36 tarihinde eklendi.
Şehzadeler İlçesi Karağaçlı Mahallesi’nde oturan ev kadını Ayşe ve çiftçi 56 yaşındaki İbrahim Başkal çifti, 34 yıl çocuk hasreti çekti. Yurtdışında ve Türkiye’nin çeşitli illerinde tüp bebek denemesi yaptıran çift, en sonunda bebeklerine kavuştu. Ayşe Başkal, KKTC’de yaptırdığı tüp bebek uygulamasıyla Manisa Sekiz Eylül Hastanesi’nde kız bebek dünyaya getirdi. Daha önce 8 kez tüp bebek denemesi yaptıran Ayşe Başkal, 3 kilo 850 gram ağırlığında dünyaya gelen kız bebeğine ’Sümeyye Nur’ adını verdi.
 
’YENİDEN DOĞMUŞ GİBİYİM’
 
Çocuk sahibi olmaktan hiçbir zaman vazgeçmediğini belirten Ayşe Başkal, "34 yıldan bu yana çocuk hasreti çekiyoruz. Daha önce Ukrayna’da bile tüp bebek denemesi yaptırdık. Ancak hep düşük oldu. En son KKTC’de tüp bebek denemesi yaptırdık. Şeker ve tansiyon hastasıyım. Hiç vazgeçmedim. Çok mutluyum, bugün yeniden doğmuş gibiyim. Bu sevgiyi herkes tatsın" dedi.
 
Tüp bebek denemelerinde çok harcama yaptıklarını da belirten Başkal, eşinin çiftçi olduğunu belirtip, maddi durumlarına rağmen evlat sahibi olma çabasından vazgeçmediğini ifade etti.
 
Dr. Süleyman Emre de sezaryenle dünyaya gelen kız bebeğin de annenin de sağlığının da yerinde olduğunu söyledi.