540 günlük tadilatta köprüler kapanacak mı?

Köprülerde yapılacak 540 günlük tadilat, İstanbul'da panik yarattı. Bakanlığa göre tadilat sırasında köprüler kapatılmayacak.

540 günlük tadilatta köprüler kapanacak mı?
13 Ağustos 2013 Salı 17:37 tarihinde eklendi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin büyük bir onarım nedeniyle 540 gün kapalı kalacağına ilişkin haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı.
 
Açıklama, "Bakımların yapılacağı takvim henüz netleşmemiştir. İhale şartnamesinde 540 takvim günü, çalışmaların trafiği aksatmayacak şekilde ve ağırlıklı olarak trafik yoğunluğunun az olduğu saatlerde yapılması amacıyla belirlenmiştir" denildi.
 
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle; 
 
"Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinin rutin bakım ve onarımı amacıyla ihale ilanına çıkılmıştır. Bakımların yapılacağı takvim henüz netleşmemiştir. Bakım ve onarım çalışmalarına ilişkin kesin takvim ihale sonrasında belli olacaktır. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde ağır bakımlar 2013 yılında yapılmıştır. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü için yapılacak çalışmalar ise ufak çaplı rutin bakımlar olmakla birlikte, trafik akışını aksatacak bir çalışma söz konusu değildir. Boğaziçi Köprüsü'nde yapılacak bakım çalışmalarının, okulların kapalı olduğu ve trafik akışının yoğun olmadığı bir zaman diliminde yapılması planlanmaktadır. Boğaziçi Köprüsü'nde yapılacak bakım-onarım çalışmaları sırasında köprünün tamamen kapatılacağı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Bakım onarım çalışmaları süresince köprü kontrollü olarak trafiğe açık olacaktır. İhale şartnamesinde 540 takvim günü, çalışmaların trafiği aksatmayacak şekilde ve ağırlıklı olarak trafik yoğunluğunun az olduğu saatlerde yapılması amacıyla belirlenmiştir."

DHA