5.9 milyar dolara satıldı

Oyun dünyasının en büyük isimlerinden Activision Blizzard, dün gece tüm dünyada büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan Candy Crush oyununun üreticisi King Digital Entertainment’ı satın aldı

5.9 milyar dolara satıldı
04 Kasım 2015 Çarşamba 07:41 tarihinde eklendi, 3.909 kez okundu.
Oyun dünyasının en büyük isimlerinden Activision Blizzard, dün gece tüm dünyada büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan Candy Crush oyununun üreticisi King Digital Entertainment’ı satın aldı. Activision Blizzard'ın bu satın alma için 5.9 milyar dolar (Yaklaşık 16.7 milyar TL) ödeyeceğini açıkladı.
 
Dünyanın en büyük oyun şirketlerinden biri olan Activision Blizzard, bu şekilde küresel erişim ağını genişletmeyi planlıyor.
 
Satın alma işleminin iki şirketin yönetim kurulları tarafından onaylandığı ifade edildi.
 
Activision aralarında Call of Duty, World of Warcraft, Skylanders ve Destiny gibi tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından oynanan oyunların sahibi.
 
Bu oyunların her biri 30 ile 60 dolar arasında bir fiyat etiketine sahip. Şirket geçen yıl satışlardan 4,4 milyar dolar kazanırken, net kârı 835 milyon dolar oldu.
 
Activision Blizzard tarafından satın alınan King Digital Entertainment; Türkiye'de olsaydı, 5.9 milyar dolarlık bedeliyle en pahalı 30 şirketten biri olacaktı.
 
EN ÜNLÜ OYUNLAR BULUŞACAK
 
Activision Blizzard’ın en ünlü oyunu Call of Duty olarak bilirken, Candy Crush da mobil cihazlarda en çok indirilen oyunların başında geliyor. 
 
KING HALKA ARZI OLAY YARATMIŞTI
 
King şirket geçtiğimiz yıllarda, halka arzını gerçekleştirmiş ve yatırımcılardan büyük ilgi duymuştu.