6. Geleneksel Badem Şenliği düzenlendi

Antalya’da 6. Geleneksel Badem Şenliği düzenlendi. Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte belde belediyesi tüzel kişiliği sonlandırılarak Döşemealtı Belediyesi’nin mahallesine dönüştürülen Bademağacı’nda 5 yıldır düzenlen Badem Şenliği bu yıl ilk defa ilçe belediyesi tarafından organize edildi.

6. Geleneksel Badem Şenliği düzenlendi
25 Ağustos 2014 Pazartesi 13:52 tarihinde eklendi.

Karnaval görüntülerini aratmayan Badem Şenliği için mahalle stadı ve çevresi Atatürk resimleri, Türk Bayrakları ve Döşemealtı Belediyesi’nin bayraklarıyla adeta gelin gibi süslendi. Şenlik alanına girişte katılımcılara özel ambalajlı badem paketi dağıtıldı. Bölge esnafının yüzünü güldüren şenliklerde kurulan tezgâhlarda yöresel tatlar sunuldu.

Gösteri ve müzik ziyafetine geçilmeden önce plaket vermek üzere sahneye davet edilen Belediye Başkanı Turgay Genç yaptığı açıklamada, Badem Şenliği’ni 5 yıldır kısıtlı imkanlarıyla düzenleyen Bademağacı eski Belediye Başkanı Bekir Akyol’a hizmetlerinden ve katkılarından dolayı teşekkür etti. Başkan Genç, ilçedeki tüm tarihi değerlere sahip çıkacaklarını vurguladı.


CİHAN