"6 hafta sonra şampiyonuz"

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşacaklarını söyledi.

6 hafta sonra şampiyonuz
10 Nisan 2013 Çarşamba 21:09 tarihinde eklendi.

 

 
Galatasaray Lisesi'nde yapılan divan kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Öztürk, sarı-kırmızılı takımın Real Madrid karşısında aldığı galibiyeti şöyle değerlendirdi: "Dünkü galibiyetin Türkiye için, Türk futbolu için çok büyük bir anlamı olabilir, ama dün akşam biraz daha organize olursak, biraz daha planlı ve programlı çalışırsak, Şampiyonlar Ligi'ni almaktan çok da uzak olmadığımızı tüm Avrupa ve Türkiye gördü. Teknik direktörümüzü, oyuncularımızı ve taraftarımızı kutluyorum."

Adnan Öztürk, Galatasaray camiası olarak kavga ve kaostan uzak durmak istediklerini vurgulayarak, "Güneş balçıkla sıvanmaz. Galatasaray, liderdir. Galatasaray camiası olarak aklımızı biraz daha öne koyacağız. Kavga ve kaos istemiyoruz. Kurallara uyarız. Cevap vermesini çok iyi biliriz ama şu anda vereceğimiz cevap, bizi kavga ortamının içine çekmek isteyenlerin işine yarar. Biz de o tuzağa düşmeyiz. 6 hafta sonunda gönül rahatlığıyla şampiyon oluruz. Bundan Galatasaray camiasının en küçük bir kuşkusu olmasın" diye konuştu. 
 
Teknik direktör Fatih Terim'in, Mersin İdmanyurdu maçında tribünlere gönderilmesi sonrasında alacağı cezanın sorulması üzerine de Öztürk, "Biz oyunun kurallarına uyarız. Oyunun kuralları neyse onun cezası gelir. Allah korusun Fatih hocanın ağır bir grip geçirdiğini farz ederiz. 5-6 hafta takımının başında olmasa da Galatasaraylılar, tek yürek şampiyon oluruz" dedi. 
 
Divan kurulu üyelerinden Hayrettin Kozak'ın, Fatih Terim'e kamuoyu önünde destek verilmesi gerektiğine yönelik sözlerinin belirtilmesi üzerine Adnan Öztürk, şunları söyledi: "Fatih hocanın kamuoyunun önünde bir desteğe ihtiyacı yok. Biz Galatasaraylılar, sevgimizi sessizce gösteririz. Gerekli dayanışma Galatasaray'ın kanında vardır. İlla bunun kamuoyunun önünde süslü sözlerle yapılmasına da gerek yoktur." 
 
Öztürk, Galatasaray Kulübü'nün UEFA Şampiyonlar Ligi'nden 100 milyon lira civarında gelir sağladığını da sözlerine ekledi.

DHA