6 saatlik yılan operasyonu

Başakşehir'de park halindeki bir otomobilin motor kısmına girerken görülen yılan, itfaiye, polis ve çevredekilerin yaklaşık 6 saat süren çalışmalarına rağmen bulunamadı.

6 saatlik yılan operasyonu
20 Mayıs 2013 Pazartesi 17:37 tarihinde eklendi, 1.555 kez okundu.

 

Çekiciyle itfaiye merkezine götürülen otomobilin içindeki yılanın çıkartılması için son çare olarak araç ilaçlandı, ancak yılana ulaşılamadı.
 
Kayaşehir 2. Bölge Oltu Sitesi bahçesinde park halinde bulunan 34 UD 2908 plakalı aracın motor kısmına, saat 09.00 sıralarında yılan girdiğini görenler durumu aracın sahibi Ahmet Aydın'a bildirdi. Aydın da itfaiye ve polisten yardım istedi. Kısa süre sonra olay yerine gelen itfaiye ve polis ekipleri zaman zaman aracın motor kısmında yer değiştiren yılanı çıkartmak için çalışmalara başladı. Yer değiştirirken görülen yılana bir türlü ulaşılamayınca otomobil çekiciyle havaya kaldırılarak çalışmalara devam edildi. Otomobilin altına tazyikli su sıkılmasına rağmen yılana ulaşılamadı. Saatlerce süren çalışmalar çevredekiler tarafından ilgiyle izlendi. 
 
Otomobil sahibi Ahmet Aydın, "Arkadaş binadan gördü. Beni aradı, ben de aşağı indim. Arkadaşla birlikte kaputu açtık. Açınca, kalın bir metre boyunda, hemen kıvrandı. İtfaiye, polis ve sağlık ekipleri geldi. Saat 09.00'dan beri uğraşıyoruz. Bu şekilde bu araca binmem. Yılan arabanın içinde binilir mi? Ben binmem" dedi.
 
Kayabaşı'ndaki Resneli İtfaiye İstasyonu'na götürülen otomobilin altına önce bir kapla süt konuldu. İtfaiye ekipleri ve aracın sahibi yaklaşık 40 dakika yılanın çıkmasını bekledi. Ancak yılan çıkmayınca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı haşere ilaçlama ekipleri otomobilin altına kimyasal ilaç sıktı. Ancak yılan bulunamadı. İtfaiye ekipleri, ilaçlamadan sonra bir süre daha bekleyeceklerini, yılana ulaşılamazsa yapılacak tek şeyin otomobilin motor kısmının sökmek olduğunu belirttiler.

DHA