6 yaşında kalaşnikoflu eğitim

Pakistan'da Taliban kontrolündeki Veziristan bölgesinde anaokulu yaşındaki çocuklara, askeri eğitim veriliyor. 6 yaşındaki çocuklar kalaşnikof tüfeklerle eğitim alıyor.

6 yaşında kalaşnikoflu eğitim
25 Nisan 2013 Perşembe 10:33 tarihinde eklendi, 1.671 kez okundu.

 

"Türkistan İslami Partisi"nin yayınladığı video görüntüleri dünyayı şoke etti. Anaokulu yaşındaki erkek çocuklara, Pakistan'ın Veziristan bölgesinde bir "terör kampı"nda AK-47 tüfekleriyle eğitim veriliyor.
 
Video görüntülerinde yaşları 6 ile 10 arasında değişen çocuklar, kalaşnikofların yanı sıra yarı otomatik tabancalarla da atış talimi yapıyor.
 
Terör örgütü El Kaide bağlantısı olduğu iddia edilen ve kendisini "Türkistan İslami Partisi" olarak adlandıran bir grup tarafından yayınlanan video görüntüsünde, anaokulu yaşındaki çocuklar, cephede savaşmak için silah eğitimi alıyor.
 
Videonun "Küçük komandolar" başlığı altında terör örgütü El Kaide'ye ait bir internet sayfasında yayınlandığı daha sonra bu görüntülerin, video paylaşım sitesi "LiveLeak" yüklendiği belirtildi.
 
Pakistan'ın Veziristan bölgesi Taliban'la birlikte hareket eden aşiretlerin kontrolünde bulunuyor. Taliban'ın Afganistan'da NATO güçlerine düzenlediği saldırıların büyük bir bölümünü Veziristan'dan sızan teröristler aracılığıyla gerçekleştirdiğini iddia eden ABD, 2004 yılından bu yana bu bölgeyi insansız hava araçlarıyla vuruyor.
 
ABD'nin 2004 yılından bu yana Pakistan topraklarında gerçekleştirdiği 338 insansız hava aracı saldırısının yüzde 95'i Veziristan bölgesine düzenlendi.
 
Söz konusu saldırılarda binlerce kişi hayatını kaybetti.

NTV