6 yazarı birden kovdular!

Akşam Gazetesi 6 tanınmış yazarıyla yollarını ayırdı. İşte o yazarlar ve ilk tepkiler...

6 yazarı birden kovdular!
10 Ağustos 2012 Cuma 16:07 tarihinde eklendi.

 

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya, gazetenin köşe yazarlarından Serdar Akinan, Nagehan Alçı, Burhan Ayeri, Ali Saydam, Cemalettin Taşçıoğlu ve Barış Bardakçı ile yollarını ayırdı.

Gazete ile ilişiği kesilen yazarlardan Serdar Akinan, iddiayı Twitter 'dan yaptığı açıklama ile doğruladı. Bundan böyle Twitter hesabına ağırlık vereceğini ifade eden Akinan, "Mesleğimi icra edebileceğim bu mecradan başka yer kalmadı" diye kaydetti. 
 
Serdar Akinan'ın tweetleri: 
 
 
 
Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya ise twitter'da şu açıklamalarda bulundu:
 
Küçükkaya'nın tweetleri: 
 
- Bugun Aksam gazetesi yeni yapilanma cercevesinde bazi kose yazarlariyla yollarini ayirmak durumunda kaldi. Her biri cok degerli isimlerdir.
 
- Artik beraber calisamayacagimiz icin uzuntu duydugum arkadaslarima sonsuz tesekkurler ederim. Katkilari icin minnettarim.
 
- Tek bir muhabir veya editor arkadasim yapilanma kapsaminda isini kaybetmedi, kaybetmeyecektir.
 
- Butun derdim, Aksam Gazetesi'ni daha da guclendirerek, gelecege tasimaktir. Cok caba harcadik, yapilanarak guclenecegimize inancim tamdir.
 
- Ben, asik oldugum 'gazetecilik' icin yapabilecegim her turlu katkiyi yapmaya, bazi radikal kararlara almaya uzulerek de olsa mecburdum.
 
- Benim icin bugun oldugu gibi ozel haberlerle dolu gazete yapmak ve bugun oldugu gibi maaslari odeyebilmekten buyuk mutluluk yoktur. (Medya Tava, gazeteciler.com)