6 yıldır kayıplardı!

Bursa 'nın İznik İlçesi'nde, 6 yıl önce ortadan kaybolan emlak zengini 86 yaşındaki Ahmet Refik Öner ile eşi 80 yaşındaki Emine Öner'in evinin bahçesi yeniden kazıldı.

6 yıldır kayıplardı!
17 Ocak 2014 Cuma 17:32 tarihinde eklendi.
Yapılan kazı çalışmasında foseptik çukurunda insan kemiğine benzer parçalar bulundu. Bulunan kemik parçaları incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 
 
İznik'teki Beyler Mahallesi'nde oturan Emine- Ahmet Refik Öner çifti, 6 yıl önce esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. Yaşlı çiftin kaybolmasıyla ilgili İznik Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturma sürerken, defalarca yapılan arama ve kazı çalışmaları sonuç vermedi. Soruşturma devam ederken çiftin Bursa'da oturan kızları emekli öğretmen 57 yaşındaki Zeliha Bedel ile Çanakkale'de oturan oğulları emekli astsubay 52 yaşındaki Kamil Öner, anne ve babalarını, İstanbul'da oturan ve 'evrakta sahtecilik' suçundan kaydı bulunan kardeşleri 50 yaşındaki Kenan Öner'in, servetleri için kaçırdığını iddia etti.
 
Daha önce yaptığı açıklamada ağabey ve ablasını suçlayan Kenan Öner de, anne ve babasını bulanlara 200 bin TL ödül vaat etti. Küçük kardeşinin bu vaadinden sonra mahkemelik olduğu ağabeyi Kamil Öner de onları bulana 150 bin TL vereceğini duyurdu.
 
2012 yılında adını açıklamayan bir kişinin, Refik Öner ve Emine Öner'in 'Kiraz bahçesindeki rögarın içinde gömülü olabileceği' ihbarı üzerine yapılan aramalar asılsız çıktı. Aynı günlerde çiftin Atatürk Caddesi'nde kiracılarının oturduğu apartmanın arka bahçesinde iz süren ekipler, 500 metrekare büyüklüğündeki bahçeyi dozerle karış karış kazdı. Aynı bahçe içerisindeki foseptik kuyusu da vidanjörle boşaltıldı. Ancak hiçbir bulguya rastlanmadı. 
 
Kayıp dosyayı yeniden açan Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, İznik Polisi ile birlikte Atatürk Caddesi'ndeki evin bahçesinde yeniden inceleme yaptı. 
 
İnceleme sırasında evin arka bahçesinde bulunan foseptik kuyusu yeniden kazıldı. Kazıda kol-bacak ve kaval kemiğine benzer küçük parçalar bulundu. Bu kemiklerin Bulunan kemik parçalarının insana mı, yoksa hayvana mı ait olduğunun belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
 
Kayıp çiftçi bulmak için soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü belirtildi.

DHA