60'ıncı yıla görkemli kutlama

Orhan Gencebay, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen gecede 60. sanat yılını kutladı.Ünlü sanatçı, "Böyle bir gece, sağlığımda bana kısmet oldu, son derece duygulanıyorum. Berhudar olun" diye konuştu.

60ıncı yıla görkemli kutlama
19 Ekim 2012 Cuma 09:02 tarihinde eklendi.

Sanat hayatına 6 yaşında başlayan Türk müziğinin dev ismi Orhan Gencebay, 60. sanat yılını sanatçı dostlarının katıldığı geceyle kutladı.

 
İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen geceye davetliler, kırmızı halıdan geçerek giriş yaptı.
 
Gece, Orhan Gencebay'ın sesinden Anadolu medeniyetlerinin kültürlere etkisinin anlatıldığı bir sunumla başladı.
 
Çeşitli yörelerden halk danslarının sunulduğu gecede, Gencebay'ın hayat hikayesi de fotoğraflar eşliğinde anlatıldı.
 
Gecede, Halit Kıvanç, Erkan Yolaç, Beyazıt Öztürk, Şafak Sezer, Ece Erken, Vatan Şaşmaz ve Saba Tümer sunucu olarak görev aldı.
 
Erkan Yolaç, sunum yaptığı bölümde Orhan Gencebay'ı sahneye davet ederek, ''Evet-Hayır'' yarışması oynadı. Yolaç'ın soruları ve Gencebay'ın yanıtları davetlileri güldürdü ve yoğun alkış aldı.
 
'BERHUDAR OLUN'
Geceye eşi Sevim Emre ile birlikte katılan Orhan Gencebay, yaptığı konuşmada konuklarını ''berhudar olunuz'' diye selamladı.
 
''Berhudar ol'' deyimini dedesinden öğrendiğini anlatan Gencebay, ''O kadar güzel ki, 'berhudar ol' demek. Allah'ın bütün güzellikleri senin üzerinde olsun, yaradan seninle olsun anlamında bir deyim. Bu deyimi çok seviyorum'' dedi.
 
Bu tür gecelerin genelde insanların vefatından sonra yapıldığını ifade eden Gencebay, ''Ama böyle bir gece, sağlığımda bana kısmet oldu. Belki ilk oluyor onun için ayrı bir mutluluk duyuyorum, son derece duygulanıyorum. Berhudar olun demekten kendimi alamıyorum'' ifadesini kullandı.