61 çocuk gizemli hastalık kurbanı

Güney Asya ülkelerinden Kamboçya'da son üç ay içinde 61 çocuk teşhis konulamayan bir bulaşıcı hastalıktan hayatını kaybetti. Gizemli bulaşıcı hastalığın nedenini araştıran doktorlar, ölümler karşısında çaresiz.

61 çocuk gizemli hastalık kurbanı
05 Temmuz 2012 Perşembe 13:03 tarihinde eklendi, 1.155 kez okundu.

 

Güney Asya ülkelerinden Kamboçya'da son üç ay içinde 61 çocuk teşhis konulamayan bir bulaşıcı hastalık nedeniyle yaşamını yitirdi. Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan açıklamada, Kamboçya'da son üç ay içinde tanısı konulamayan bir bulaşıcı hastalık nedeniyle hastaneye 62 çocuğun getirildiği, bunlardan 61'nin hayatını kaybettiği belirtildi.
 
Teşhis konulamayan hastalığın insandan insana bulaştığını belirten Dünya Sağlık Örgütü sözcüsü Aphaluck Bhatiasevi, söz konusu gizemli hastalığa teşhis koymak için yoğun çaba harcadıklarını söyledi.
 
YÜKSEK ATEŞLE BAŞLIYOR 
Tanı konulamayan bulaşıcı hastalığa 10 yaş altı çocukların yakalandığını vurgulayan sözcü Bhatiasevi, halsizlik ve yüksek ateş şikayetleriyle hastaneye başvuran çocuklarda daha sonra nörolojik semptomlar ve ciddi solunum problemleri görüldüğünü belirtti.
 
KOMŞU ÜLKELER ALARMDA 
61 çocuğun yaşamına mal olan bulaşıcı hastalık Kamboçya'nın güneyindeki 14 bölgedeki hastanelerde görüldü. Bulaşıcı hastalıkla ilgili bir açıklama yapan Kamboçya Sağlık Bakanı Man Bung Heng, söz konusu hastalığa tanı koymanın zaman alacağını söyledi. Bakan Heng, bulaşıcı hastalık nedeniyle komşu ülkelerin de alarma geçirildiğini belirtti.

NTV