653 futbolcuya doping kontrolü

Dopingle Mücadele Kurulu verilerine göre bu sezon 653 futbolcu doping uygulamasına tabi tutuldu.

653 futbolcuya doping kontrolü
24 Şubat 2011 Perşembe 12:48 tarihinde eklendi, 1.182 kez okundu.

 

TFF Dopingle Mücadele Kurulu, 2010-2011 sezonunda düzenlediği organizasyonlarda 76'sı Spor Toto Süper Lig'den olmak üzere 653 futbolcuya doping kontrolü yaptı.
 
TFF, maçlardan sonra alınan numunelerin doping testini Köln'de bulunan Doping Kontrol Merkezi'nde yaptırmaya karar verdiğini duyururken, Dopingle Mücadele Kurulu verilerine göre bu sezon, Spor Toto Süper Lig, Bank Asya 1. Lig, Spor Toto 2. Lig, Spor Toto 3. Lig, Bayanlar Birinci Futbol Ligi ile A2 Ligi'nde forma giyen 653 futbolcu doping uygulamasına tabi tutuldu.
 
Kurul, 76'sı Spor Toto Süper Lig'den olmak üzere 653 sporcudan doping numunesi alırken bunlardan sadece ikisinde yasaklı maddeye rastlandı. Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta 4 Kasım'da oynanan Torbalıspor-Karsspor ile 2 Aralık'ta yapılan Zeytinburnuspor-Kepez Belediyespor müsabakalarında iki futbolcudan alınan numuneler pozitif çıktı. Karspor'dan Ali Mesut (Modafinil Metaboliti) ve Zeytinburnuspor'dan Atalay Demirtaş'ta (Formoterol) yasaklı maddeye rastlandı.
 
Süper Lig'de 19 Eylül'de oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde sarı-lacivertlilerden Bilica ve Gökhan Gönül, siyah-beyazlılarda ise İsmail Köybaşı ile Hilbert'ten numune alındı. 24 Ekim'deki Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde de sarı-lacivertli ekipten Yobo ve Mehmet Topuz, Galatasaray'da ise Mustafa Sarp ve Sabri Sarıoğlu numune veren futbolcular oldu.
 
Fenerbahçe'nin başarılı futbolcularından Niang ise 12 Aralık'ta Ankara'da oynanan Ankaragücü-Fenerbahçe maçında numune verdi. Bu müsabakada sarı-lacivertlilerde Bekir İrtegün ile başkent ekibinden Klukowski ve Sestak'tan da numune alındı.