7 kişilik örgüte 7 yıl

Bayrakçı Ali Sarıçiçek hakkında iddianame düzenlendi. Sarıçiçek'in 7 yıla kadar hapsi isteniyor.

7 kişilik örgüte 7 yıl
19 Temmuz 2013 Cuma 16:50 tarihinde eklendi.
Gezi Parkı olaylarının ardından bir süre tutuklanan bayrak satıcısı Ali Sarıçiçek’in de aralarında bulunduğu 20 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. Sarıçiçek’in 7 yıla kadar hapsi isteniyor.

İddianamede,""Kamuoyunda herhangi bir eyleme katılmadığı, sadece eylem bölgesinde bayrak sattığı yönünde yanlış ve yoğun bilgi akışı yapılan şüpheli Ali Sarıçiçek’in, söz konusu eylemci grup ile birlikte hareket ettiği tespit edilmiştir" denildi. İddianamenin delil klasörlerinde Sarıçiçek’in sabıka kaydı da yer aldı. 11 ayrı suç kaydının yer aldığı sabıka kaydında, Sarıçiçek’in Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘’Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti’ gibi suçlardan ceza aldığı görüldü.
 
İstanbul Cumhuriyet Savcı Nazmi Okumuş, Gezi olaylarına ilişkin yürüttüğü soruşturmanın bir bölümünü tamamladı. Savcı Okumuş, bayrak satıcısı Ali Sarıçiçek’in de aralarında bulunduğu 20 şüpheli hakkındaki iddianame düzenledi. 
 
SARIÇİÇEK EYLEMCİ GRUP İÇİNDEYDİ
 
6 Temmuz’da gerçekleşen olayların anlatıldığı iddianamede, Ali Sarıçiçek’e ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Sarıçiçek’in eylemci grup içinde olduğunun belirtildiği iddianamede,"Kamuoyunda herhangi bir eyleme katılmadığı, sadece eylem bölgesinde bayrak sattığı yönünde yanlış ve yoğun bilgi akışı yapılan şüpheli Ali Sarıçiçek’in, söz konusu eylemci grup ile birlikte hareket ettiği gibi, grup ile birlikte Taksim Gezi Parkı’na girmek için konuşmalar yaptığı, gözaltına alınmak istendiğinde kolluk görevlilerine aktif direnmede bulunduğu görüntü kayıtlarında tespit edilmiştir." denildi.
 
SARIÇİÇEK’İN 7 YIL HAPSİ İSTENİYOR
 
İddianamede Sarıçiçek’in ‘Toplantı ve gösteri kanununa muhalefet’ ve ‘Görev yaptırmamak için direnme’ suçlarından 1 yıl 2 aydan, 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenildi. 
 
İTALYAN GAZETECİYE 7 YIL HAPİS İSTEMİ
 
İddianamede olaylar sırasında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan İtalyan fotoğrafçı Mattıa Caccıatori de şüpheli olarak yer aldı. Caccıatori için de ‘Toplantı ve gösteri kanununa muhalefet’ ve ‘Görev yaptırmamak için direnme’ suçlarından 1 yıl 2 aydan, 7 yıla kadar hapis isteniyor. İddianamede 41 şüpheli hakkında ise takipsizlik kararı verildi.
 
11 SUÇTAN SABIKA KAYDI VAR
 
Öte yandan iddianamenin delil klasöründe Ali Sarıçiçek’in sabıka kaydı da yer aldı.11 ayrı suç kaydının yer aldığı sabıka kaydında, Sarıçiçek’in Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘’Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti’ gibi suçlardan ceza aldığı görüldü.

DHA