7 kişiyi telle boğanlar serbest

Hakkındaki cezanın infazının durdurulmasına karar verilen Ünal Osmanağaoğlu, ve Bünyamin Adalı tahliye edildi.

7 kişiyi telle boğanlar serbest
10 Temmuz 2012 Salı 19:41 tarihinde eklendi, 1.860 kez okundu.

 

Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi, “3. Yargı Paketi” olarak bilinen yasal düzenleme doğrultusunda, “Bahçelievler katliamı” davasının hükümlülerinden Bünyamin Adanalı ve Ünal Osmanağaoğlu hakkındaki cezanın infazının durdurulmasına karar verdi. Bu karardan hükümlülerden Osmanağaoğlu Balıkesir’in Bandırma İlçesi’ndeki M Tipi Cezaevi’nden, Adanalı (56), 3’ncü Yargı paketi kapsamında Çanakkale Cezaevi’nden tahliye edildi.
 
Önceki aflardan yararlanamayan ve 14 yıldır cezaevinde bulunan ülkücü mahkumların tahliyesini sağlamak için üçüncü yargı paketine konulan düzenlemeden Bahçelievler katliamı hükümlüleri Bünyamin Adanalı  ve Ünal Osmanağaoğlu yararlandı.
 
Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi,  5 Temmuz'da yürürlüğe giren 3. yargı paketini doğrultusunda, Adanalı ve  Osmanağaoğlu hakkındaki cezanın infazının durdurulmasına karar verdi.
 
ÜNAL OSMANAĞAOĞLU BANDIRMA CEZAEVİ’NDEN TAHLİYE EDİLDİ
 
7 TİP’linin katillerinden olan Bünyamin Adanalı’nın avukatı kanalıyla yaptığı tahliye başvurusu Çanakkale Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedilmişti. Kararda, Adanalı’nın 7 kez idam cezasının ağırlaştırılmış müebbete çevrilip, 25 yıla indirildiği vurgulandı ve "Yasayla cezası TMY kapsamına alınmadı, sanığın durumunda bir değişiklik olmadı, lehe infaz yasası uygulandı" denilmişti. Bu karara Adanalı itiraz etmişti. Hükmü veren  Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi, itirazı değerlendirdiği duruşmada infaz durdurma kararı verdi.
 
’Bahçelievler katliamı’ davasının hükümlülerinden Ünal Osmanağaoğlu ’hakkındaki cezanın infazının durdurulması’ kararının ardından Balıkesir’in Bandırma İlçesi’ndeki M Tipi Cezaevi’nden tahliye edildi. 
 
Nakil aracıyla cezaevi dışına çıkarılan Osmanağaoğlu, 3 kilometre sonra kent girişindeki 17 Eylül Mahallesi’ndeki bir market önünde indirildi. Osmanağaoğlu burada kendisini bekleyen MHP Balıkesir İl Başkanı Mehmet Duran, İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Uçar ve Bandırma İlçe Başkanı Kerim Karahan Erkul ve arkadaşları tarafından karşılandı. Şapka takan Osmanağaoğlu daha sonra özel bir otomobile binerek ilçeden ayrıldı.
 
BÜNYAMİN ADANALI’DA ÇANAKKELE CEZAEVİNDEN TAHLİYE EDİLDİ
 
Çanakkale E Tipi Cezaevi’nde yatan ’Bahçelievler katliamı’ davası hükümlülerinden Bünyamin Adanalı, 3’ncü Yargı paketi kapsamında Çanakkale Cezaevi’nden tahliye edildi.
 
Ankara 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin ’3’ncü Yargı Paketi’ olarak bilinen yasal düzenleme kapsamında hakkındaki cezanın durdurulmasına karar verdiği Türkiye İşçi Partili 7 öğrencinin öldürülmesi olayının hükümlülerinden Bünyamin Adanalı ile Ünal Osmanağaoğlu’nun cezalarının infazının durdurulmasına karar vermişti. Kararın ardından Bünyamin Adanalı, saat 18.15’te cezaevinden tahliye edildi. Cezaevinden çıkışta Adanalı, sürprizle karşılaştı. Yakınlarıyla kucaklaşmayı bekleyen Adanalı, polis ekipleri tarafından alınarak Çanakkale Askerlik Şubesi’ne götürüldü. Adanalı’nın cezaevinden eşyalarını alan kardeşi Hasan Adanalı ve avukatı Hande Gürün de başka bir araçla askerlik şubesine gitti. Bünyamin Anadalı, burada askerlik yoklamasının yapılmasının ardından özgürlüğüne kavuştu.