7 metre yürüdü ve ateş etti

Oscar Pistorius, Sevgililer Günü’nde işlediği cinayetin ardından bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı. 26 yaşındaki Pistorius, sevgilisi Reeva Steenkamp’ı öldürmekle suçlanıyor.

7 metre yürüdü ve ateş etti
19 Şubat 2013 Salı 10:42 tarihinde eklendi.

 

‘Güney Afrika’nın altın çocuğu’ olarak kabul edilirken, Sevgililer Günü’nde sevgilisini vurarak öldüren ve tüm hayranlarını şoke eden Oscar Pisrtorius, ikinci kez hakim karşısında. Bir basın ordusunun takip ettiği davada, eski Olimpiyat yıldızı cinayetle suçlanıyor.
 
Pistorius, 14 Şubat Perşembe günü sabahı, model olan sevgilisi  Reeva Steenkamp’ı silahla vurarak öldürmüştü. Pistorius, ‘sevgilisini eve giren hırsız zannettiği’ için öldürdüğünü belirterek kendisini savunmuştu. Ancak şu ana kadar toplanan tüm deliller olayın bir cinayet olduğuna işaret ediyor. En son olarak, polis, genç atletin evinde kanlı bir kriket sopası bulmuştu.
 
Reuters’ın verdiği bilgiye göre, Pistorius ‘kasten adam öldürmekle’ suçlanıyor. Pistorius’ın ailesi ise genç atletin cinayetle suçlanması için polisin yeterli delil sunmadığını öne sürüyor.
 
Mahkemeye gri bir takım elbise ile gelen Pistorius’un, yargıcın kendisine iyi olup olmadığını sormasının ardından başını eğdiği ifade edildi.
 
TASARLANMIŞ CİNAYET
Savcılar, mahkemeye sundukları delillerde Pistorius’un dört kez ateş ettiğini belirtti. Savcıların anlatımına göre, Pistorius banyo kapısının camını kırarak, Steenkamp’a buradan üç el ateş etti. Genç kadına üç mermi de isabet etti.
 
Savcılar, Pistorius’un kız kardeşine yaptığı açıklamalara dayanarak, ‘Steenkamp’ı evine giren hırsız zannettiği için ateş ettiğini söylediğini’ ifade etti.
 
Savcılar, Pistorius’un banyoda bulunan kız arkadaşına ulaşmak için protez bacaklarını taktığını ve 7 metre yürüdüğünü belirtti. Genç atletin avukatı ise cinayet suçlamalarını reddetti.
 
İki bacağında da kaval kemiği olmadan dünyaya gelen Oscar Pistorius, özel bir çift takma bacak yardımıyla koşuyor. Pistorius, dünyanın en ünlü sporcuları arasında yer alıyor.

NTV