7 milyon yetişkin interneti bilmiyor

İngiltere’de yapılan bir araştırma, ülkede yaşayan 7 milyon yetişkinin hayatlarında bir kez bile internet kullanmadıklarını ortaya koydu.

7 milyon yetişkin interneti bilmiyor
16 Mayıs 2013 Perşembe 11:18 tarihinde eklendi.

 

Günümüzde milyonlarca insan güne başlarken ilk olarak akıllı telefonunu eline alarak internete giriyor. Gün içinde bilgisayar ve dizüstü bilgisayarlardan her an internete bağlı kalmaya devam ediyor. Ancak internet kullanıcılarının en yaygın olduğu ülkelerden biri olan İngiltere’de yapılan bir araştırma, halen çok sayıda insanın ne mobil cihazlarda ne de PC’de internet kullanmadığını gösterdi.
 
Guardian’ın haberine göre, İngiltere’de 7 milyon yetişkinin hayatlarında bir kez bile internete girmedi.  Yapılan araştırmada, 16-24 yaş kullanıcıları içeren grubun yüzde 97.1’sinin üç ay içinde ez bir kez internet kullandıkları belirlendi. Öte yandan, 75 yaş ve üstü internet kullanıcılarda bu oran yüzde 34.3 olarak belirdi.
 
Araştırmada, her ne kadar 7 milyon yetişkinin internete hiç girmediği ortaya çıksa da, 75 yaş ve üstü internet kullanıcı sayısının, 2011’de yüzde 3.6 iken 2012 sonunda yüzde 30.7’ye fırladığı belirtildi. Araştırmada, en genç kullanıcılardan en yaşlılara kadar internet kullanımında çok az bir azalma olduğu da ifade edildi.
 
2013'e ait olan verilerde, kırmızı renkle gösterilen erkek kullanıcılar yaş ilerledikçe kadınlardan daha fazla olarak beliriyor.
 
Elde edilen sonuçlarda, İngiltere’de 55 yaşa kadar erkek ve kadın internet kullanıcıları arasında bir denge olduğu görülürken, 55 yaşından itibaren kadın kullanıcı sayısı daha hızlı azalıyor. En yaşlı kullanıcı grubunda ise erkeklerin yüzde 43.7 kullanım oranına karşılık kadınların internete erişimi yüzde 27.3.
 
İngiltere, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında ortalama internet kullanımı en yüksek olan ülke.

NTV