7 polisten 'Berkin Elvan' ifadesi!

Gezi parkı eylemlerinde polisin attığı gaz bombası kapsülüyle başından yaralandığı iddia edilen ve 230 gündür yoğun bakımda bulunan Berkin Elvan soruşturmasında şüpheli sıfatıyla 7 polis memuru ifade verdi. Polisler ifadelerinde suçlamaları kabul etmedi.

7 polisten Berkin Elvan ifadesi!
31 Ocak 2014 Cuma 21:47 tarihinde eklendi, 1.076 kez okundu.
Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli ve Berkin Elvan'ın yaralandığı 16 Haziran 2013'te Okmeydan'ı Cemal Kamacı Spor Salonu önünde görev yapan 7 polis, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen'in, HSYK'nın 16 Ocak'taki kararnamesiyle Büyükçekmece Savcılığı'na atanmasının ardından görevlendirilen Cumhuriyet Savcısı Abdullah Yıldırım'a ifade verdi.
 
"GAZ KULLANMADIM"
 
Polis memuru M.C. ifadesinde suçlamaları kabul etmediğini belirterek, Berkin Elvan'a gaz tüfeği ile ateş ederek yaralanmasına sebebiyet vermediğini iddia etti. Olay tarihinde bahsi geçen yerde görevli olduğunu kabul eden M.C. "Ancak o günlerde çevik kuvvet polisi olarak bütün Gezi olaylarına müdahale ediyorduk.

Dolayısıyla müdahale ettiğim olayları tek tek hatırlamam mümkün değil. Çok yoğun çalışıyorduk. Bir keresinde görevli olarak gittik. 3 gün şubeye dönmediğimizi biliyorum" diye konuştu. M.C. gaz kullanımı konusunda hizmet içi eğitim aldığını ancak görevli bulunduğu Gezi olayları boyunca herhangi bir şekilde gaz kullanmadığını ifade etti.
 
"NET OLARAK HATIRLAMIYORUM"
 
Polis memuru Y.D. de, suçlamayı kabul etmediğini, iddia edildiği gibi Berkin Elvan'a gaz tüfeği ile ateş ederek, yaralamadığını belirtti. Y.D. "Daha doğrusu burada görevli olduğumu net olarak hatırlamıyorum. Görev listesinde isminin olması ile burada görev yaptığım doğrudur" dedi.

Y.D. Elvan'ın vurulduğu Mahmut Şevket Paşa Mahallesi Gaziler Sokağı'nda gösteri yapan vatandaşlara herhangi bir müdahalede bulunduklarını hatırlamadığını iddia etti.
 
"HİÇBİR GAZ ÜRÜNÜNÜ KULLANMADIM"
 
Olay tarihinde Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli olduğunu söyleyen polis O.Ş. ise, Mahmut Şevket Paşa Mahallesi'ne gidip gitmediğini hatırlamadığını belirtti. Ayrıca olayı da hatırlamadığını kaydeden O.Ş. ifadesinde, "Ben gaz kullanımı konusunda emniyet içerisinde hizmet içi eğitim aldım. Ancak Gezi olayları boyunca hiç gaz ve gaz tüfeği kullanmadım.

Daha doğrusu hiçbir gaz ürününü kullanmadım" dedi. Olay tarihinde görevli olarak Şişli Emniyet Müdürlüğü Perpa otobüs durağı ve Okmeydanı'nda görevli olduğunu ifade eden O.Ş. olayın cereyan ettiği Okmeydanı Mahmut Şevket Paşa Mahallesi Gaziler Sokağı'na gidip gitmediğini hatırlamadığını ifade etti.
 
"ADLİYEYE GİDİNCE ÖĞRENDİM"
 
Polis memuru H.B. de, olay tarihinde görevli olduğunu ancak nerede görev yaptığını hatırlamadığını öne sürdü. Gezi olayları boyunca çok yoğun çalıştıklarını ve bu nedenle de olayın cereyan ettiği yerde görev yapıp yapmadığını da hatırlamadığını söyleyen H.B. gaz kullanma konusunda hizmet içi eğitim aldığını söyleyerek, "Berkin Elvan'ın yaralandığı olayda kesinlikle gaz tüfeği kullanmadım. Zaten olayı da hatırlamıyorum. Adliyeye gidince öğrendim" dedi.
 
"GAZ KULLANMADIM KALKAN TUTTUM"
 
"Mahmut Şevket Paşa Mahallesi Gaziler Sokağı içerisine herhangi bir gruba müdahale edip etmediğimizi hatırlamıyorum" diyen polis memuru R.Ç. ise, "Görev listesinde ismim yer aldığına göre bu listedeki görev bölgelerinde görevli olarak bulunduğum doğrudur" dedi. Çetin, gaz kullanımı konusunda hizmet içi eğitim aldığını ancak Gezi olaylarında herhangi bir şekilde gaz kullanmadığını, kalkan tuttuğunu iddia etti.
 
"GÖREVLİYDİM, NEREDE HATIRLAMIYORUM!"
 
Gezi olayları sırasında gaz tüfeği kullandığını belirten Ö.K. Elvan'ın yaralandığı olayda kesinlikle gaz tüfeği kullanmadığını ifade etti. Ö.K. "Zaten bu olayı da, kişiyi de hatırlamıyorum" dedi.

DHA