70 yaşında kimliği oldu

Gaziantep'te doğduğundan bu yana kimliksiz yaşayan 70 yaşındaki Hatice Oruç, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nin uğraşları sonucu kimliğine kavuştu.

70 yaşında kimliği oldu
11 Ocak 2013 Cuma 18:43 tarihinde eklendi.

 

İşlemleri tamamlanan yaşlı kadına mart ayından itibaren yaşlılık maaşı bağlanacağı bildirildi.
 
Kimliksiz bir yaşam sürdüğünü Cihan Haber Ajansı'nın (Cihan) gündeme getirdiği yaşlı kadın, Habib ve Besime Oruç çiftinin dokuzuncu çocuğu olarak dünyaya geldi. Babasını daha doğmadan kaybeden Oruç'un annesi de kendisi küçük yaşlardayken hayata veda etti. Sahipsiz kalan Oruç, anne ve babasının ölümünden sonra ne bir nüfus cüzdanına sahip olabilmiş ne de bir okula kayıt yaptırabilmişti. Genç yaşlarda dini nikahla evlendirilen kadın, eşi vefat ettikten bir süre sonra da yine dini nikahla 81 yaşındaki Veli Doğan'la evlendi. Gaziantep'in Bozoklar Mahallesi'nde hayatını sürdüren Oruç, hiçbir resmi kaydı bulunmadan, kimliksiz olarak yaşamını sürdürüyordu. Oruç'un bu mağduriyeti üzerine Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri yasal işlemler yapılmak üzere harekete geçti. İlk olarak yaşlı kadının sağlık merkezinde yaş tespiti yapıldı. Daha sonra 25 Aralık Polis Merkezi'nde şahitlerin alınan ifadesi ile tamamlanan evraklar, Nüfus Müdürlüğü'ne teslim edildi. Yaklaşık 6 aylık süreç sonunda çıkartılan kimlik, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Erdoğan Erol tarafından, yaşlı kadına teslim edildi. 
 
Kimliğe sahip olmanın sevincini yaşayan ve mutluluğu gözlerinden okunan Hatice Oruç'a Erol tarafından sahip olduğu vatandaşlık hakları anlatıldı. Yaşlılık maaşı alabilmesi için işlemleri de tamamlanan Oruç'a, mart ayından itibaren bu maaşını alabileceği müjdesi de verildi. Yaşlı kadın, bir kimliğe sahip olmaktan dolayı büyük mutluluk yaşadığını söyledi.

CİHAN