700 kaçak bulunan gemiye operasyon

Yunanistan'ın Girit Adası açıklarında makinaları arızalanınca içindeki 700 yabancı uyruklu kaçaklar ile sürüklenen Kiribati bayraklı 'Barış' isimli Türk yük gemisine, roro gemisiyle Lerapetra Limanı'na çekildiği sırada Yunan komandoları tarafından operasyon düzenlendi.

700 kaçak bulunan gemiye operasyon
27 Kasım 2014 Perşembe 14:57 tarihinde eklendi.
Limana 6 mil uzaklıkta düzenlenlenen operasyonda 6 mürettebat etkisiz hale getirilip, gözaltına alınırken, kaçaklar arasındaki hamile bir kadın ile yüksek ateşi olan 4 çocuk gemiden alınarak, helikopterle Rodos Adası'ndaki bir hastaneye ulaştırıldı. Geminin limana ulaşması ardından aralarında çıkan kavgada bıçakla yaralandığı belirlenen 3 kaçağın da Girit Adası'ndaki bir hastaye sevki sağlandı.

Ayrıca, Girit'teki hastanelerde kaçaklar için 150 yatak ayrıldı. Ebola virüs şüpheli kaçakların götürüleceği Lerapetra Spor Salonu  tıbbi malzemelerle donatıldı. Sağlık çadırları kuruldu. Girit ve Atina'dan toplam 30 doktor ve 40 sağlık memuru gönderildi. Sağlık personeli ve askerlerin limanda bekleyişi sürerken, kaçakların bu akşam saatlerinde karaya çıkartılması bekleniyor.

Gemi ambarındaki kaçaklardaki silahlar da toplandı.