700 milyon liralık 'taksi' vurgunu

Eyüp’te, bir otomotiv firması sahibi olan Mehmet C, onlarca kişiye aynı taksi plakasını sattıktan sonra kayıplara karıştığı iddiasıyla aranıyor.

700 milyon liralık taksi vurgunu
12 Eylül 2013 Perşembe 17:41 tarihinde eklendi, 3.263 kez okundu.
Dolandırıldıklarını öne süren onlarca kişi, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Kapalı olan firmanın kapısına dayanan mağdurlar, Mehmet C.’nin kendileri üzerinden ayrıca bankalardan yüklü miktarda kredi çektiğini de söyledi. Mehmet C.’nin taksi plakalarını yaklaşık 1.3 milyon TL karşılığında sattığı belirtildi. 
 
İddiaya göre dolandırıcılık olayı Rami, Kışla Caddesi üzerinde bir otomotiv firmasında meydana geldi. Firmanın sahibi Mehmet C., onlarca kişiye aynı taksi plakasını sattıktan sonra kayıplara karıştı. Bunun üzerine firmaya onlarca kişi akın etti.
 
Dolandırıldığını söyleyen Mükremin Yılmaz, “4-5 ay önce bizden vekalet istenmiş, bu vekaletleri araç değişiklikleri için verdiğimizi düşünüyorduk. Bu nasıl yaptılarsa tıcari krediye dönüştürüp, kredi çekmişler. Büyük bir dolandırıcılık var. Benim 3 tane taksi plakam var. Bu da yaklaşık 4 milyon TL’ye tekabul ediyor" dedi.
 
Erkan Yılmaz ise, “15-20 gün önce plaka aldım. 550 bin TL para verdim. İşlemler için buraya geldiğimde kapalı olduğunu gördüm. Benim haberim olmadan benim plakalı başkalarının üzerine de yapmış" diye konuştu.
 
Otomotiv firması mağduru Emine Bayramoğlu ise, “Bizim yarım plakamız vardı. Burada 40 yıllık esnaf. Biz de güvendik. Bu yüzden sadece kağıt üzerinde sözleşme yaptık. Babam bu akşam hacca gidecekti. Parasını almaya geldik. Adam kaçmış" şeklinde konuştu. Mağdurlar, kendilerine ait olan plakaların başkalarına da satılıp satılmadığını öğrenmek için firmanın camına plakalarını ve iletişim numaralarını yazdı. Firma önünde mağdurların bekleyiş sürüyor. 

DHA