750 köpek Büyükşehir korumasında

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Molu Köyü yakınlarında açılan Köpek Barınma Evi'ndeki köpek sayısı 750'ye ulaştı.

750 köpek Büyükşehir korumasında
05 Mayıs 2014 Pazartesi 17:04 tarihinde eklendi.
Sokaklarda, açlık, hastalık ya da kazalar nedeniyle risk altında bulunan köpekler Büyükşehir Belediyesi tarafından Molu yakınlarındaki Köpek Barınma Evi'nde koruma altına alındı. Tedavi edilen köpeklerin bakımı Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yanı sıra gönüllü hayvanseverler tarafından yapılıyor. Köpek Barınma Evinin Veteriner Hekimi Hilal Akbaş, Köpek Barınma Evi'nde yaklaşık 750 köpeğe ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Akbaş, şöyle dedi:
 
"Burada yaralı hayvanların tedavisi ve bakımı, takibi, doğum yapan hayvanların sağlıklı bir şekilde hayatlarını devam ettirmesi, sütten kesilen yavruların sahiplendirilmesi, yaralı olarak ulaştırılan hayvanların teşhislerinin konulup tedavilerinin yapılması ve sağlıklarına kavuştuklarında sahiplendirme işlemleri, aşılama gibi çalışmalar yapıyoruz. Hayvanların rahatça yaşamaları için ne gerekiyorsa sağlıyoruz." 
 
Köpek Barınma Evi'ndeki hayvanların bakımına gönüllülerin de destek verdiğini dile getiren Hilal Akbaş, şöyle devam etti:
 
"Hayvanlara bakmak en başta gönül işidir. Bütün toplumun sorumluluğunda olan işlerdir. Bütün derneklerle ve sosyal sorumluluk bilincine sahip insanlarla iş birliği içerisindeyiz. Gönüllülerimiz barınağımızı sık sık ziyaret ediyorlar. Hatta haftanın belirli günlerinde onlar için otobüs tahsis etmiş durumdayız. Otobüslerimiz vatandaşları bakım evlerine getiriyorlar. Burada hayvanlarla vakit geçirerek bilgi alıyorlar ve sahiplenmek isteyenler sahiplendiriliyor. Ziyaretçilerimiz 10.00-16.00 saatleri arasında istedikleri zaman bakım evimizi ziyaret edip, bize yardımcı olabiliyorlar. Günde ortalama 20-25 ziyaretçimiz var. Bir çoğu sadece yardım amaçlı geliyor. 3-4 ziyaretçimiz de buradan sahipsiz bir hayvanı alıp daha sıcak bir yuvada yaşatmak için başvuru yapıyor."