750 liralık film Cannes'da

Adana’da bir inşaat mühendisinin arkadaşlarının yardımıyla 750 lira harcayarak çektiği kısa metrajlı film, milyon dolarlık filmlerin yer aldığı Cannes Film Festivali’nde gösterilecek.

750 liralık film Cannesda
06 Nisan 2011 Çarşamba 11:45 tarihinde eklendi, 1.380 kez okundu.

 

Mayıs ayında Cannes Film Festivali’nin "Short Film Corner" adlı kısa metrajlı film bölümünde gösterilecek "A Piece of Meat" adlı filmin yönetmeni Mehmet Özdoğan (26), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesinde eğitim görürken sinemaya ilgi duymaya başladığını anlattı.
 
Özdoğan, önce 1,5 yıl tiyatro faaliyetlerinde yer aldığını, ardından ÇÜ Sinema Kulübü’nde aktif olarak görev aldığını ifade ederek, bir dönem de başkanlığını yaptığını belirtti.
 
Bu süreçte arkadaşlarıyla bir araya gelerek kısa metrajlı film yapmaya karar verdiğini anlatan Özdoğan, "Film izleyerek tutkunu haline geldiğim sinemada bir şeyler yapabileceğimi düşündüm. Sonrasında da aklımdaki hikayeleri senaryolaştırıp kısa metrajlı film haline getirdim" dedi.
 
2005 yılında çektiği ilk filmi "Güdü"yü "çok acemice" diye değerlendiren Özdoğan, 2006 yılında "Cürüm", 2008 yılında ise "Mevt" adlı kısa metrajlı filmlere imza attığını anlattı.
 
Özdoğan, Mevt’in kısa metraj film yapımcılığı deneyiminde dönüm noktası olduğunu belirterek, "Bu filmde profesyonel sayılabilecek destekler de aldım.
 
Filmin müziğini Gökhan Kırdar yaptı. Kurgusunu ise şu anda İstanbul’da dizi yapımlarında görev alan bir arkadaşım gerçekleştirdi" diye konuştu.
 
Bu filmin çeşitli festivallerde gösterildiğini belirten Özdoğan, 2010 yılında "A Piece of Meat" adlı filmi çektiğini belirtti.