78 dakika ölü kaldı

Tottenham ile oynanan federasyon kupası maçında kalp krizi geçiren Bolton Wanderers Kulübü Futbolcusu Fabrice Muamba'nın durumu giderek iyiye gidiyor. Doktorlarının verdiği bilgiye göre, Muamba teknik olarak 78 dakika ölü kaldı.

78 dakika ölü kaldı
22 Mart 2012 Perşembe 13:38 tarihinde eklendi, 1.114 kez okundu.

 

Bolton Wanderers kulubünün futbolcusu Fabrice Muamba, cumartesi günü Tottenham ile oynanan federasyon kupası maçında kalp krizi geçirirek yere yığıldı. İngiliz futbol dünyasını şoke eden bu olayın ardından Muamba'nın durumu şimdi iyiye gidiyor.
 
'TEKNİK OLARAK ÖLÜYDÜ'
Doktorlar ise, 23 yaşındaki futbolcunun hayatta kalmasını tam bir mucize olarak niteliyor. Ona ilk müdahaleyi yapan Bolton Wanderers kulübü doktoru Jonathan Tobin, Muamba'nın teknik olarak 78 dakika ölü kaldığını belirtti.
 
Yetkililer, "Kalbi çalışmıyordu. Sahada yere düşmesinden hastaneye götürüldüğü ana kadar geçen süre 48 dakikaydı. Hastanede de 30 dakika kalbi atmadı. Kalbi atmadığı ve nefes almadığı için aslında teknik olarak ölüydü" dedi.
 
Takım doktorlarının yanısıra maçı izlemeye gelen bir kardiyolag da Muamba'yı ilk müdaheleyi yapanlar arasındaydı. Ancak hastaneye götürülünceye kadar geçen sürede yapılan elektro şoklar işe yaramadı.
 
Doktorlar, ancak hastanede yapılan müdahalelerle hayata geri dönen Muamba'nın, tam olarak iyleşmesinin uzun süreceğini söylüyor. Artık kendi başına nefes alabilen ve ailesiyle konuşabilen Muamba'nın yeşil sahalara dönüp dönemeyeceği ise henüz bilinmiyor.

NTV