8 aydır camiye gitmiyorlar çünkü...

Kocaeli'nin Kandıra İlçesİ'ne bağlı Topluca Köyü Camisi'ndeki yenileme çalışmaları sırasında imam ile cemaat arasında çıkan tartışma nedeniyle cemaat 8 aydır camiye gitmiyor.

8 aydır camiye gitmiyorlar çünkü...
14 Şubat 2013 Perşembe 17:04 tarihinde eklendi, 1.127 kez okundu.

 

Köy imamı, kendisi hakkında iddialar ürettiğini ileri sürdüğü iki köylü hakkında tazminat davası açacağını, kazanması halinde bu parayı da caminin yenileme işlerinde kullanacağını söyledi. 
 
Kandıra'ya yaklaşık 15 kilometre mesafedeki Topluca Köyü camisinin İmamı Zekeriya Çift ile köy cematii arasında yaklaşık 8 ay önce caminin onarımı sırasında tartışma yaşandı. İddiaya göre çok bakımsız olan caminin yenileme çalışmalarını başlatan İmam Zekeriya Çift, buradaki hurda demirleri satıp elde ettiği parayla caminin demir kapısını yeniledi. Bazı cemaat ise demirleri sattığı için imamla tartıştı. Camicemaatini oluşturan diğer köylüler de bu tartışmaya girince cemaat, kendilerini azarladığı gerekçesiyle imama kösüp camiye gelmemeye başladı. 
 
'İMAM CAMİDEN A'DAN Z'YE KADAR SORUMLUDUR'
 
Topluca Köyü'ne 2 yıl önce imam olarak atandığını söyleyen Zekeriya Çift, harabe halinde olduğunu belirttiği camiyi onarmak için çok çaba harcadığını, ancak bazı köylülerin işleri zorlaştırdığını iddia ederek şunları söyledi:
 
"Camimizin yenilemesini yapmak istedik. Bazıları istemedi. Amacımız güzelleştirip ibadetin rahatça yapılmasını sağlamaktı. Burası halkın camisidir. Benim yenileme çalışması sırasında içeriye kimseyi sokmadığım iddia ediliyor. Kesinlikle öyle birşey yok. Camiden bir kaç vatandaş bana işimi öğretmeye kalktı. Bana 'Sen namazını kıldır evine git, bu işlerle uğraşma, bu iş senin işin değil' dedi. Bir imam a'dan z'ye kadar caminin herşeyiyle sorumludur."
 
İMAM TAZMİNAT DAVASI AÇACAK
 
Kendisi hakkında söylenti çıkarıp engellemede bulunanlar hakkında tazminat davası açacağını belirten imam Zekeriya Çift konuşmasını söyle sürdürdü:
 
"Fakat köy azası Recep Kaya ve onun yakın arkadaşı Davut Acar bana destek olmaları gerekirken, çeşitli bahaneler üretip sorun çıkarttılar. Bu iki kişi aynı zamanda caminin içerisindeki avizeyi ve bazı hurdaları sattığımı iddia ettiler. İkisi hakkında şikayetçi olup maddi tazminat davası açacağım. Eğer kazanırsam da minaresi bulunmayan camimize minare yaptıracağım, ya da köy mezarlığını temizleteceğim." 
 
CAMİYE 3-5 KİŞİ GİDİYOR
 
Eskiyen camilerini imamın yenilediğini söyleyen köy cemaatinden Fahri Alta da şöyle konuştu:
 
"Köy imamı caminin içini ve dışını güzelleştirdi. Bunun için çok çaba harcadı. İmam ile bir kaç kişi arasında tartışma yaşandığını duydum. Bana göre imamımız başarılı işler yaptı. Amele gibi işçilerle birlikte camiyi yenilemede çalıştı. Köyümüz kalabalık olmadığı için camiiye az insan giderdi. Tartışma sonrasında da yine 3- 5 kişi gidiyor. Değişen birşey olmadı."

DHA