8 BDP'li vekil açlık grevine başlıyor!

Barış ve Demokrasi Partisi Van Milletvekili Özdal Üçer ile Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, cezaevlerinde süren açlık grevlerine destek için dün açlık grevine başladıklarını açıklamışlardı.

8 BDPli vekil açlık grevine başlıyor!
09 Kasım 2012 Cuma 12:44 tarihinde eklendi, 1.090 kez okundu.

 

BDP'li 8 milletvekili daha yarın Diyarbakır'da açlık grevine başlayacak
 
BDP EYLEM PLANINI AÇIKLADI
 
Öte yandan cezaevlerinde sürdürülen açlık grevleri 59. gününe girerken, hükümetten beklediği adımları göremeyen BDP, yeni eylem planı açıkladı. Değişik illerde mitingleri sürdürecek olan BDP’liler, 11 Kasım Pazar günü saat 19:00’dan itibaren ev ve işyerlerinde gece boyu ışıkları kapatarak, dış pencere ya da balkonlarda mum yakarak “Hayatları Karartmayın, Ölümlere Hayır” mesajı verecek. 
 
BDP’lilerin, TBMM ’de açlık grevi yapmaya hazırlanırken, haftabaşında Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası anadilde savunma hakkı verileceği ve İmralı Cezaevi’nde kalan Abdullah Öcalan ile görüşme yapılabileceğine ilişkin açıklamaların ardından eyleme başlamak için verdiği süre bugün sona eriyor. Bu süre içerisinde Hükümet yetkilileriyle görüşmeleri sürdüren BDP’liler, en son önceki gün Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile bir araya geldi. Ancak görüşmeden bir sonuç çıkmadı. BDP’liler bugün akşam saatlerine kadar Hükümetten bir adım atılmaması halinde yarın (Cumartesi) Saat 11:00’de Diyarbakır’da DTK binasında BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak başkanlığında toplanarak, eylem kararlarını açıklayacak. 
 
BDP Genel Merkezinden parti teşkilatlarına gönderilen genelge ile açlık grevlerine destek için yeni eylem planı duyuruldu. BDP Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş imzasıyla yayınlanan genelgede, “5 Kasım 2012 tarihinde 72 cezaevinde bulunan 10.000 tutsağın da açlık grevine katılımıyla yeni bir boyut kazanmıştır. BDP olarak; ilk günden itibaren ‘talepleriniz, taleplerimizdir’ diyerek bu haklı, meşru, insanı ve hukuki direnişi sahiplendik. Çünkü talepler, bizim de yıllardır savunduğumuz, mücadelesini verdiğimiz taleplerdir. Çünkü bu taleplere olumlu yanıt verilmesi durumunda, Kürt sorununun demokratik, siyasi, barışçıl çözümünün önünün açılacağına da inanıyoruz. Çünkü olumlu yanıt verilmesi durumunda, yıllardır yaşanan acıların, savaşın yol açtığı ölümlerin daha da artmaması için olanak yaratılmış olacaktır. Tüm bu gelişme ve hayati ihtiyaçlara rağmen, açlık grevleri ile ilgili olarak Başbakan T.Erdoğan şahsında somutlaşan inat, görmemezlik ve karşıtlık devam ediyor. Bu yaklaşım grevlerin ölüm olmadan sonuçlanmasına hizmet etmez. Kürt sorununun çözümüne katkısı olmaz. Hatta telafisi mümkün olmayan sonuçların ortaya çıkmasına yol açabilir. Şunu çok iyi bilmemiz gerekiyor; açlık grevlerini sonlandıracak olgulardan birisi de, hepimizin haklı, meşru, insani ve hukuki bu direnişe daha büyük destek vermesi ve sahiplenmesidir. Kaybedilecek bir tek saniyeye dahi tahammülümüz olmamalıdır. Tüm il ve ilçe örgütlerimiz, aşağıda belirtilen eylemliliklerin yanı sıra, özgünlüklerinde uygun gördükleri demokratik eylem ve etkinlikleri planlayarak yaşama geçirmelidir” denildi. 
 
YENİ MİTİNGLER YAPILACAK 
Bugüne kadar açlık grevleriyle ilgili yapmayı planladığı mitingler valilik kararıyla engellenen BDP’liler, yeni eylemplanını da açıkladı. Bu çerçevede Eşbaşkan Kışanak’ın katılımıyla 10 Kasım Cumartesi günü Cizre’de, 11 Kasım 2012 Pazar günü Siirt’te kitlesel mitingler gerçekleştirilecektir. İstanbul ve Van illerinde de Eşbaşkan Demirtaş’ın katılımıyla mitingler yapılacak. 13 Kasım’da ise Kışanak ve Demirtaş Mardin Cezaevinin önünde miting yapacak. 
 
“ENGELLENSE DAHİ ISRARCI OLUN ” 
Açlık grevlerine dikkat çekmek için değişik illerde yürüyüşler de gerçekleştirilecek. 11 Kasım Pazar günü saat 12:00’de BDP’nin örgütlü olduğu tüm il ve ilçelerde açlık grevi yapılan cezaevlerine yürüyüşler yapılacak. Genelgede yapılması planlanan yürüyüşlerin engelleme ile karşılaşması durumunda “ısrarcı ve kararlı” olunması istendi. Eylemciler akşam saatlerine kadar cezaevi önünde kalacak. 
 
“HAYATIN KARARMMASI İÇİN..” 
Geçtiğimiz hafta kepenk kapatarak Diyarbakır başta olmak üzere değişik illerde hayatı felçeden BDP’liler bu kez açlık grevine dikkat çektem için ‘ışık kapatma’ eylemi yapacak. BDP’lilerin “Hayatı Karartmayın, Ölümlere Hayır” sloganıyla, 11 Kasım Pazar günü, saat 19.00’dan itibaren bütün evlerin ve işyerlerinin gece boyunca ışıkları kapatılacak. Eyleme katılanlar ev ve işyerlerinin dış pencere ya da balkonlarında mum yakarak açlık grevlerine destek verecek.

Radikal