8 kişi serbest, bir grup daha adliyede

22 polisin sorgusunu tamamlayan 4 savcı, 8'ini serbest bırakırken, 14'ünü tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk etti.

8 kişi serbest, bir grup daha adliyede
25 Temmuz 2014 Cuma 09:41 tarihinde eklendi.
22 Temmuz Operasyonu kapsamında gözaltına alınan 22 kişi, dün saat 14.00 sıralarında Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. 22 şüpheli, adliye içindeki Adli Tabiplik'te sağlık kontrolünden geçirildikten sonra savcılığa çıkarıldı.
 
22 polisin ifadesi, dün akşam 17.00 sıralarında 4 savcı tarafından alınmaya başlandı. Adliyenin 7. katında bulunan Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcıları Okan Özsoy, Cumali Karakütük, Gökalp Kürkçü ve Yusuf Hakkı Doğan tarafından yapılan sorgulama sabaha karşı saat 05.00'te bitti. Savcılar, sorguladıkları 22 polisten 8'ini serbest bırakırken, 14'ünü tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. 
 
"TERÖRİSTLE MÜZAKARE, POLİSLE MÜCADELE"
 
Serbebt kalanlar, adliye önünde bekleyen yakınları tarafından sevinç gösterileriyle karşılandı. Serbest kalanlardan biri çıkışta, "Teröristle müzakere, polisle mücadele. Yeni Türkiye'nin ileri demokrasisi bu" dedi. Serbest kalan başka bir kişi ise, "Başımızı öne eğecek bir şey yapmadık" şeklinde konuştu. Daha sonra da savcılık tarafından serbest bırakılan polisler, yakınlarıyla birlikte adliyeden ayrıldı.
 
22 TEMMUZ OPERASYONUNDA BİR GRUP ŞÜPHELİ DAHA ADLİYEDE
 
22 Temmuz operasyonu kapsamında gözaltına alınan bir grup daha adliyeye sevk edildi.
Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüpheliler 3 çevik kuvvet otobüsüyle Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Adliye önünde bekleyen bir şüpheli yakını çevik kuvvet otobüsündeki kişiyi göstererek, "Adam görün adam" diye bağırdı. Otobüsteki kişi de cama vurarak yakınına karşılık verdi. Dün adliyeye sevk edilen 22 kişiden 8'i savcılık sorgusunun ardından serbest kalırken 14 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. 14 kişinin nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde sorguları sürüyor.