8 km'lik TIR kuyruğu!

Cilvegözü'nün yaya ve araç trafiğini de kapatılması nedeniyle TIR'lar Suriye tarafına geçemiyor.

8 kmlik TIR kuyruğu!
11 Aralık 2013 Çarşamba 17:19 tarihinde eklendi.
Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Suriye'nin Bab-Al Hava Sınır Kapısı'nın kontrolü İslami Cephe Örgütü'nün eline geçip yaya ve araç trafiğine kapatılınca, Cilvegözü'nde 8 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu.
 
Suriye'nin Bab-Al Hava Sınır Kapısı'nın İslami Cephe Örgütü'nün eline geçmesi sonucu Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nca Cilvegözü Sınır Kapısı'nın yaya ve araç trafiğine kapatılması nedeniyle TIR'lar Suriye tarafına geçemiyor. Sınırda bekleyen TIR şoförlerinden Ahmet Döner ve Ahmet Kanmaz, dün akşamdan bu yana çıkış yapamadıklarını belirterek, "Yüklerimizi sınır kapısındaki tampon bölgede boşaltacağız ama tampon bölgede aktarma yapacak araç ve görevlilerin olmaması nedeniyle çıkış yapamıyoruz" diye konuştu.
 
Yaklaşık 8 kilometrelik TIR kuyruğunun oluştuğu Cilvegözü Sınır Kapısı'nın yaya ve araç trafiğine kapatıldığı bakanlık tarafından açıklanırken, Suriye'den Türkiye'ye, Türkiye'den Suriye'ye geçmek isteyen Suriyelilerin geçişine izin verildiği görüldü. Soğuk hava nedeniyle bazı TIR şoförlerinin de araçlarını terk ederek evlerine gittiği öğrenildi.

DHA