"8 Mart tatil olsun"

Dünya Kadınlar Günü, Kocaeli'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kocaeli Kadın Platformu üyeleri, 8 Mart'ın resmi tatil ilan edilmesini istedi.

8 Mart tatil olsun
08 Mart 2013 Cuma 17:30 tarihinde eklendi.

 

Yürüyüş Yolu'nda gerçekleştirilen etkinliğe CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş de katıldı. Güneş, CHP il ve ilçe yöneticilerinin de katıldığı etkinlikte, yaklaşık 500 kadınla birlikte Sabri Yalım Parkı'na kadar yürüdü. 
 
Burada Kocaeli Kadın Platformu üyeleri adına konuşma yapan Eğitim-Sen Sekreteri Aysun Türkdönmez, Türkiye'de kadın cinayetlerinin çok büyük artış kaydettiğini, ayrıca cinsel taciz ve tecavüzün yüzde 38, cinsel istismarın da yüzde 53 oranındaki artışına, AK Parti iktidarının neden olduğunu ileri sürdü. AK Parti politikalarının kadın düşmanı politikalar olduğunu öne süren Türkdönmez, şöyle devam etti:
 
"Kadınların özel ve toplumsal yaşamda yükselttikleri hemen her itiraz, karşı duruş erkek-devlet-polis şiddeti ile bastırılmaya çalışılmaktadır. Kadınların insanlık dışı yöntemlerle, vahşice, toplumun, devletin gözü önünde öldürülmesi ve artan kadına yönelik şiddetin faillerinin yargı eli ile tahrik adı altında indirimlerle serbest bırakılması kadınların öldürenleri cesaretlendirmekte, kadın cinayetlerini körüklemektedir. Kadın yaşamının her alanında ayrımcılığa, baskıya şiddete ve sömürüye maruz kalmakta ve bunun 'kader' olarak kabul edilmesi gerektiği vaaz edilmektedir" dedi.
 
'8 MART TATİL OLSUN'
 
8 Mart'ın resmi tatil olmasını istediklerini de söyleyen Aysun Türkdönmez, "Kadın bedeni üzerindeki tüm söz ve karar haklarının kadına ait olduğunun kabul edilmesini, siyasi iktidarların kadının bedeninden elini çekmesini, kadın istihdamında tek seçenekmiş gibi görünen esnek-güvencesiz-kayıt dışı ve taşeron çalıştırmaya son verilmesini, ev işçisi ve ev eksenli çalışan kadınların emeklerinin görünür kılınarak sosyal güvence kapsamına alınmasını istiyoruz" dedi.
 
Açıklamanın ardından kadınlar halay çekti, ardından da dağıldı.

DHA