8 takım küme düşebilir!

F.Bahçe, Beşiktaş, Sivas, İstanbul BŞB, Manisa ve Mersin İY “şike”, Trabzon ise “teşvik” girişimi nedeniyle iddianamede yer alıyor. Bu 7 Süper Lig kulübü dışında, Bank Asya 1. Lig’de bulunan Giresunspor’un da küme düşmesi söz konusu.

8 takım küme düşebilir!
04 Aralık 2011 Pazar 09:48 tarihinde eklendi, 1.398 kez okundu.

 

İddianamede şike ya da teşvikle suçlanan Süper Lig’deki 7 takım, Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Talimatı gereği, suçları sabit görülürse Bank Asya 1. Lig’e düşürülebilir. Disiplin talimatı, şike ile teşviği aynı kapsama aldığı için Trabzonspor da tehlike altında...
 
TFF Disiplin Kurulu, iddianameyi ve delilleri gördükten sonra, suçlu olduklarına kanaat getirdiği takdirde F.Bahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Mersin İdmanyurdu, Manisaspor, Sivasspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor hakkında küme düşme kararı verebilir. TFF İcra Kurulu, bu süreci hızlandırabilmek amacıyla dosyaları tek tek gözden geçirecek. Ağustos ayı içinde bu kapsamda bir rapor hazırlayan Disiplin Kurulu, adı geçen takımlarla ilgili olarak yeni bir soruşturma daha başlatacak. Türk futbolunda deprem etkisi yaratacak böyle bir karar çıkması halinde yeni sezon öncesi Spor Toto Süper Lig’de radikal bir düzenlemeye gidilmesi zorunlu hale gelecek. 
 
MERSİN’E ÇİFTE ŞOK
Bu arada şike ile suçlanan Mersin İdmanyurdu’nun, bu eylemini Bank Asya 1. Lig’de yapması nedeniyle ilginç bir durum ortaya çıktı. Güney ekibinin bir kademe daha alta, 2. Lig’e düşmesinin söz konusu olabileceği ifade edildi. Öte yandan yine şikeyle suçlanan ve halen Bank Asya 1. Lig’de yer alan Giresunspor’un da 2. Lig’e düşme tehlikesi bulunuyor.
 
İŞTE O MADDE 
MADDE 58 – MÜSABAKA SONUCUNU ETKİLEME
(1) Müsabakanın sonucunu hukuka veya spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek veya buna teşebbüs etmek yasaktır. Bir futbolcuya veya kulübe teşvik pirimi verilmesi de bu kapsamdadır. (2) Bu hükmü ihlal eden kişiler, bir yıldan üç yıla kadar müsabakalardan men veya hak mahrumiyeti cezasıyla; kulüpler ise küme düşürme cezasıyla cezalandırılır. İhlalin ağırlığına göre küme düşürme cezasına ek olarak puan indirme cezası da verilebilir.

Habertürk