8 yaşındaki çocuk tüp kurbanı

Sivas'ın Doğanşar ilçesinde, arıcılık yapan ailenin kaldığı çadırda aydınlatma amacıyla kullanılan piknik tüpünden sızan gazdan zehirlenen 8 yaşındaki çocuk öldü

20 Temmuz 2011 Çarşamba 15:15 tarihinde eklendi.

 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, arıcılık yapmak için Mersin'den Sivas'a gelen Ahmet Özdemir (36), eşi Berrin Özdemir (27) ile kızları Fikriye Zişan Özdemir (8) ve Buse Özdemir (5), yaklaşık 10 gün önce Doğanşar ilçesi Dipsizgöl mevkisindeki yaylaların olduğu bölgeye kondu.
 
Çadırlarını kuran aile, böcek girmesini engellemek için çadırın etrafını iyice kapattı. Çadırı geceleri "lüks" olarak tabir edilen piknik tüpünün üzerine koydukları aparatla aydınlatan aile, dün gece lambayı söndürmeden uyudu.
 
Piknik tüpünden sızan gaz nedeniyle çadırın oksijensiz kalması sonucu zehirlenen aile bireylerinden Fikriye Zişan Özdemir olay yerinde hayatını kaybetti. Diğer aile bireyleri ise Hafik Hacı Esma Kocacık İlçe Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi.
 
Gece, Ahmet Özdemir'in, kızlarından Buse'nin ağlaması üzerine uyanarak güçlükle kızlarını dışarı çıkardığı, halsiz düştüğü için eşini dışarı çıkaramayınca yandaki çadırda kalan diğer arıcılara sesini duyurup sonra da baygınlık geçirdiği belirtildi.