'8 yaşındaki kızı diş doktoru darp etti' iddiası

BURSA’da annesinin sallanan süt dişini kontrol etirmek için hastaneye götürdüğü 8 yaşındaki İ.E.'nin, ağzını açmadığı gerekçesiyle kadın doktor R.G. tarafından yüzüne diş çekim aleti tarafından vurulduğu, kolundan tutulup koltuktan atıldığı iddia edildi. Darp raporu alan aile, doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.

8 yaşındaki kızı diş doktoru darp etti iddiası
05 Aralık 2016 Pazartesi 10:01 tarihinde eklendi.
Olay, geçen 29 Kasım Salı günü saat 13.30 sıralarında Merkez Osmangazi ilçesi İstiklal Mahallesi’nde bulunan Devlet Hastanesi Hürriyet Semt Polikliniği’nde meydana geldi. 38 yaşındaki Tülay E., kızı İ.’yi sallanan süt dişini kontrol ettirmek için doktora götürdü. Küçük kızı yalnız başına içeriye alıp koltuğa oturtan kadın doktor R.G., İ.E.’den ağzını açmasını istedi. Dişçiden korktuğu için ağzını açmayan İ.E.’ye, doktor R.G., iddiaya göre, “Bu dişi çekmek lazım, çektirmeyeceksen niye geldin” diye bağırdı, ardından da elindeki diş çekme aparatıyla yüzüne vurdu, kolundan tutarak oturduğu koltuktan yere fırlattı. Çığlıklar içinde bağırarak kapıyı açıp annesine koşan küçük İ., olan biteni anlattı. 
 
ANNEYE DE TOKAT ATTI İDDİASI
 
Kızının anlattıkları karşısında şoke olan Tülay E., İ.'nin yüzünde kızarık, kolunda morluklar ve tırnak izlerini görünce R.G.’nin odasına girdi. Doktor R.G. ile anne Tülay E. arasında tartışma çıktı. Tartışma esnasında R.G. iddiaya göre, “Madem kızın ağzını azmayacaktı niye getirdin” diyerek Tülay E.’ye de tokat attı. Bu sırada içeriye giren güvenlik görevlileri, Tülay E.’yi hastane dışına çıkardı. 
 
Polis merkezine giden Tülay E., “Doktor R.G.'nin kızını darp ettiğini söyleyip, şikayetçi oldu. Tülay E., ifadesinde, "Kızımın sol koluna ve yüzündeki morlukları görünce içeriye girip niçin böyle bir şey yaptığını sorduğumda bana da bağırıp tokat attı, daha sonra aramıza güvenlik görevlileri girip ayırdılar ve beni dışarıya çıkardılar, beni ve kızımı darp eden doktordan şikayetçiyim” dedi.
 
PSİKOLOG EŞLİĞİNDE İFADESİ ALINDI
 
Yaşı küçük olduğu için Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği’nde Avukat ve psikolog eşliğinde ifadesi alınan İ.E., "Annemle birlikte doktora gittik. Annem dışarıda kaldı, hemşire beni içeriye yalnız aldı, koltuğa oturttu. Doktor bayan ağzımı açmamı istedi, ben de canım acıyacak diye açmadım. Sonra bana otur dişine bakacağım mecbursun diyerek elindeki aletle bir şeyler yaptı, canım yandı acıyor diye yüksek sesle bağırdım, bunun üzerine bayan doktor elindeki alet ile önce ağız kenarıma, sonra alın bölgeme sert bir şekilde vurdu. Ben acı ile istemediğimi söyleyince oturduğum koltukta sol kolumdan tutarak dışarıya doğru fırlattı” dedi. 
 
İfadesi sırasında İ.E.’nin yanında bulunan psikolog Özgün Baştürk Kahveci ise “Mağdur ile ifade öncesi yaptığım görüşmede ifadesi sırasında anlattığı gibidir mağdur yaşı itibariyle yer, zaman ve neden sonuç ilişkisini kurabilecek bilinçsel seviyededir “ dedi. 
 
'ÇOÇUĞUMUN PSİKOLOJİSİ BOZULDU'
 
İ.E.'nin babası Hüseyin E. ise, “Ben bu işin peşini bırakmayacağım eşime ve özellikle kızıma vuran bu hanımefendi ya anne değil, ya da insanlıktan yoksun biri. Çocuğa yapılabilecek en kötü şeyi yapmış" dedi.
 
Hüseyin E. ayrıca kendisinin Devlet Hastanesi Başhekimliği’nden arandığını belirterek, yapabilecekleri bir şeyin olup olmadığını sorduklarını söyledi. 
 
Tülay E. ve İ.E., Çekirge Devlet Hastanesi ve Adli Tıp Kurumu’ndan darp raporu aldıktan sonra savcılığa suç duyurusunda bulundu. Üzerine atılı iddiayı kabul etmeyen diş doktoru R.G. hakkında soruşturma başlatıldı.
Hüseyin TÜCCAR/BURSA, (DHA)