84 gün sonra ilk kez

Antalya'da yüz nakli olduktan sonra enfeksiyon riski nedeniyle odasında tutulan Recep Sert, 84 gün sonra ilk kez odasından çıktı ve hastane koridorundaki pencereden denizi gördü.

84 gün sonra ilk kez
10 Ekim 2013 Perşembe 10:57 tarihinde eklendi.
Türkiye'nin 5'inci yüz nakilli hastası Recep Sert'e, 18 Temmuz'da Muğla'da ölen Polonyalı turist Andrzej Kucza'dan alınan yüz ve çene nakledildi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından yüz nakli yapılan Recep Sert'in tedavisi, yoğun bakım sonrası alındığı odasında sürüyor. Enfeksiyon riski azalan ve 84 gün sonra odasının dışına, B Blok 5'inci kat koridoruna ilk kez çıkan Sert, koridordaki pencere önünde yaklaşık 2 dakika geçirdikten sonra ağabeyi Güven Sert ile odasına geçti. Recep Sert kısa süre sonra odasının penceresinden, kendisini ziyarete gelip göremeyen yakınlarına el salladı. Recep Sert'in, pencereden el işaretleriyle iyi olduğunu, bayramda memleketine gitmek istediğini ilettiği belirtildi.
 
TÜFEK KAZASINDA YÜZÜNÜ KAYBETTİ
 
Bursa’nın İnegöl ilçesinde dönerci ustalığı yapan 26 yaşındaki Recep Sert, 6 yıl önce elindeki tüfeğin ateş alması sonucu çenesinden yaralanmış, kaldırıldığı hastanede 28 gün yoğun bakımda kalan Sert, çenesinin üçte ikisini, 12 dişini, burnunu ve sol gözünü kaybetmişti.

DHA