86 yaşında, bu evde yaşamak zorunda

MARDİN'in Derik İlçesi'nde kimsesi bulunmayan 86 yaşındaki Arabi Uyanık adlı kadın, yağmur suları ile gölete dönen ve yıkılmak üzereyken geçici olarak boşalttığı evinin onarılması için yardım beklediğini söyledi.

86 yaşında, bu evde yaşamak zorunda
26 Nisan 2015 Pazar 12:22 tarihinde eklendi.
Komşuları tarafından geçici bir yere alınan Uyanık, "Evimi, elektriğimi, suyumu, lavabomu yapın ben de insan gibi yaşayayım. Bu evim yapılmaz ise, kendimi öldüreceğim. Hasta değildim, sokaklara düştüm kolum tutmuyor, yardıma muhtaç hale gelmiş durumdayım" dedi.

 
Derik İlçesi Kale Mahallesi'nde otururken 40 yıl önce eşini kaybeden ve başka kimsesi bulunmayan Arabi Uyanık'ın oturduğu derme- çatma ev yağmur suları ile gölete dönüşüp yıkılmak üzereyken komşuları tarafından başka bir yere geçici olarak taşındı. Komşularının 2 aylığına kiraladığı evde geçici olarak kalan yaşlı kadın, gözyaşları arasında yardım istedi. Arabi Uyanık, kimsesi olmadığını, boşalttığı evinde yılanların korkusundan yatamadığını belirterek, şöyle dedi:
 
"Bu tek odalı evim yıkılmadan önce yılanlar koluma dokunup düşüyordu. Beni ısırıp öldürmüyorlardı. Tek odalı evimde yatacak yatağım ve yere serecek halım bile yoktu. Komşuların verdikleri elbiselerle yaşamaya çalışıyorum. Keşke ben ölseydim bu hallere düşmeseydim. Evimi, elektriğimi, suyumu, lavabomu yapın bende insan gibi yaşayayım. Bu evim yapılmaz ise kendimi öldüreceğim. Hasta değildim, sokaklara düştüm kolum tutmuyor, yardıma muhtaç hale gelmiş durumdayım."
 
Yaşlı kadının komşusu olan Abdulaziz Tutar ise, Arabi Uyanık'ın babasının dayısının eşi olduğunu belirterek, "Nüfusa 2005 tarihinde 1929 yazıldığını biliyorum. Tek odalı evde yalnız yaşarken, evi kışın başından beri yağışlarla beraber su doldu, baktık olmuyor. Mahallemizde 2 aylığına kirası ödenen bir eve yerleştirdik. Bu iki ayı da dolmak üzere, ev sahibi onu çıkartacak kiraya verecek. Eşi 40 sene önce vefat ettiğini biliyorum. Devlet ve hayır severlerin kendisine yardım etmesini ve tek gözlü evinin onarılmasını istiyoruz" diye konuştu. 

DHA