9 saat sonra ulaşıma açıldı

Bir grup PKK'lının hendek kazıp, kum, taş ve elektrik direkleriyle kapattığı Şine Dağı yanındaki Hakkari-Çukurca karayolu ulaşıma açıldı.

9 saat sonra ulaşıma açıldı
01 Ağustos 2015 Cumartesi 21:41 tarihinde eklendi.
Bir grup PKK'lının hendek kazıp, kum, taş ve elektrik direkleriyle kapattığı Şine Dağı yanındaki Hakkari-Çukurca karayolu ulaşıma açıldı. Sabah saatlerinde bölgeye giden jandarma, karayolları ve VEDAŞ ekipleri çalışma başlattı. Jandarma ekipleri tuzak süsü verilen tüpleri fünye ile patlattı. Daha sonra Karayolları ekipleri, yoldaki üç barikatı kaldırıp çalışma yaptı. Bölgeye gelen VEDAŞ ekipleri de devrilen direklerin yerine yeni direkler takarak 3 gündür enerji verilemeyen Çukurca ilçesi ve bağlı köylere enerji verebilmek için çalışma başlattı. Sabah saat 08.00'de güvenlik gerekçesiyle araçların geçişine izin verilmeyen karayolu 9 saat sonra ulaşıma açıldı. 
 
İHD HEYETİ BÖLGEDE İNCELEMELERDE BULUNDU 
 
Aralarında İnsan Hakları Derneği Başkanı İsmail Akbulut, Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen, Hakkari Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi, Hakkari il Genel Meclisi Başkanı Lokman Özdemir, HDP Hakkari il Eş Başkanı Rahmi Temel ve DBP Hakkari il Eş Başkanı Emine Berivan Akboğa'nın da aralarında bulunduğu heyet, ulaşıma açılan Şine Köprüsü'nde incelemelerde bulundu. Burada konuşan İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, "İHD olarak hükümete tekrardan sesleniyoruz: Bir daha can kaybının yaşanmaması için çözüm sürecinin tekrardan başlatılması gerektiğine inanıyoruz. Buradaki insanların da temennisi budur. Bu anlamda bu yol kapanmamasının bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Burada hem PKK hem de hükümete çağrımız ateşkesin bir an önce devam etmesi ve çatışmalı ortamın da son bulmasını istiyoruz" dedi. 
 
Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen ise, son zamanlarda yaşanan olayları tasvip etmediklerini belirterek, "Devlet ve PKK arasında 2 yıldan fazladır süren bu sürecin tekrar bir barışa çevrilmesi için herkesin bu konuda elini taşın altına koyması gerektiğine inanıyoruz.Bu konuda her iki tarafa çağrıda bulunuyoruz. Vicdanlarımız rahatsız. Buradan her gün insanlar ölüyor. Ne bir PKK'lı, ne bir asker, ne de bir polisin ölmesi gerekmiyor. Bu konuda çözüm sürecine kalındığı yerden devam etmelidir" diye konuştu.