90 bin şehide 90 bin çiçek

Sosyal Belediyecilik alanında önemli çalışmalara imza atan Adıyaman Belediyesi’nin Yenimahalle’de yaptırdığı Engelsiz Yaşam Parkı, Adıyaman’ın il oluşunun 57. yıldönümü nedeniyle organize edilen programlar kapsamında hizmete açıldı.

90 bin şehide 90 bin çiçek
31 Aralık 2012 Pazartesi 14:47 tarihinde eklendi.

 

Ankara Çiçekçiler Odası Başkanı Emin Çimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 90 bin askerin Kars Sarıkamış'ta donarak şehit olduğunu belirterek, ''Allah bizi şehitlerimizle üzmesin, ama vatandaş olarak görevimiz neyse yapmalıyız'' diyerek, şehitleri karanfille anmak istediklerini söyledi.
 
Çimen, şehitleri 90 bin çiçekle anma fikri için ''Üreticisinden satıcısına çok büyük ilgi gördük. Her yerde yetişen çiçeklerden birer tane olmak şartıyla 90 bin adet şehitlerimizi anmak için 10 bini de halka dağıtacağız'' diye konuştu. 
 
Antalya İhracatçılar Birliği, SS Flora Çiçek Kooperatifi gibi İzmir, Antalya, Yalova ve Mersin'deki çiçek üreticilerinden kamyonlarla gelen çiçeklerin Ankara'da toplanıp Sarıkamış'taki 5 Ocak'taki törenlere hazır edileceğini söyleyen Çimen, son yıllarda hükümetin de Sarıkamış Şehitleri için düzenlenen törenlere katılmasından memnuniyet duyduğunu dile getirdi.
 
Çimen, şehitler ve halk için dağıtacakları 100 bin çiçeğin çoğunun karanfilden oluşacağını, gül, lilyum, kazablanka ve kasımpatılara da yer vereceklerini ifade etti.
 
SARIKAMIŞ HAREKATI
 
1877-1878'deki 93 Harbi'nin Osmanlı Devleti'nin yenilgisiyle sonuçlanmasının ardından Batum, Sarıkamış, Kars, Ardahan ve Artvin Rusya'ya bırakılmıştı. 1914 yılında dönemin Başkomutan Vekili Enver Paşa, daha önce yitirilen bu yurt topraklarını geri almanın mümkün olduğunu düşünerek Sarıkamış harekatını gerçekleştirdi. 
 
Karlarla kaplı, çok yüksek dağlık ve yolsuz arazide o günün koşulları altında kış donanımından yoksun yaya ve atlı birliklerle yapılan harekat neticesinde Türk kuvvetlerinin büyük bir kısmı soğuktan donarak hayatını kaybetmişti

CİHAN