"90 yılda koca bir orman olduk"

CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, emperyalist güçlerin yaktığı ülke topraklarında filizlenin fidan olduğunu söyledi.

90 yılda koca bir orman olduk
09 Eylül 2013 Pazartesi 18:18 tarihinde eklendi.

Ahmet Öztürk, ülke topraklarını işgal eden emperyalist güçlerin 9 Eylül 1922'de İzmir'de denize döküldükten günümüze 90'ıncı yıl dönümünde Anadolu'nun bağrında filizlenen fidanın bağrında huzur bulan koca bir çınar olduğunu kaydetti.

Partilerinin kuruluşunun 90'ıncı yıl dönümü ile ilgili açıklama yapan Öztürk, ülkenin karalık ve yokluk dönemlerinde filizlenen fidanın 90 yıl içinde kocaman ormana dönüştüğünü belirtti. Öztürk, "Partimiz CHP, emperyalist güçlerin yakıp yıktığı bir ülkenin topraklarında filizlenen bir fidanın adıdır.

Fidan 90 yıl içinde koca bir çınar ağacı oldu. Çoğaldık bir ormana dönüştük. Biz ne bir tek ağacımıza, ne de ormanımıza zarar verilmesine asla göz yummayız." şeklinde konuştu.

Anadolu'nun bağrında filizlenen kahramanlık destanı ve CHP fidanının günümüzde koca bir sevgi çınarı olmasının mimarının Gazi Mustafa Kemal Atatürk olduğunu belirten Öztürk, geçmişte olduğu gibi günümüzde de partilerinin amblemi ve temel ilkesi olan 6 okun temel ilkelerinden hiç bir zaman taviz vermeyeceklerini kaydetti.


CİHAN