91 günde bin 497 terörist etkisiz hale getirildi

Güvenlik güçleri, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarında, 22 Temmuz'dan bu yana bin 497 teröristi etkisiz hale getirdi.

91 günde bin 497 terörist etkisiz hale getirildi
05 Ekim 2015 Pazartesi 19:56 tarihinde eklendi.
ANTALYA (AA) - Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin ülkenin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına operasyonlarla karşılık verdi, 22 Temmuz'dan bu yana bin 497 PKK'lı etkisiz hale getirildi.
 
KCK'nın temmuzda "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından terör örgütü PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen eylemlerine devam ediyor.
 
AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, son 91 gündeki (7 Temmuz-5 Ekim) terör saldırılarında 141 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit oldu.
 
Bu süreçte yurtiçindeki çatışmalarda çoğunluğu PKK'lı 204 terörist etkisiz hale getirildi, 29'u yaralı 126 terörist yakalandı.
 
Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda 2 bin 822 kişi gözaltına alındı, bunlardan 785'i tutuklandı.
 
Son 24 saatte yaşananlar
 
Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde çıkan çatışmalarda 10 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. 
 
Şemdinli'de 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Şapatan Jandarma Karakoluna uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunan 8 terörist etkisiz hale getirildi.
 
Osmaniye'de bir asker şehit
 
Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesinde düzenlenen operasyon sırasında yaralanan asker, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
 
Kars'taki terör operasyonu
 
Kars'ın Kağızman ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 11 kişiden 9'u "terör örgütüne eleman temin etmek, örgüte yardım ve yataklık yapmak" suçlarından tutuklandı, 2 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
Lice ilçesindeki giriş-çıkış yasağı
 
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde dün terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon nedeniyle 6 mahallede başlatılan giriş-çıkışı yasağı sona erdi.
 
Hakkari'de bazı alanlar "özel güvenlik bölgesi" 
 
Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde bazı alanlar, 15 gün süreyle "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi.  
 
Diyarbakır'ın Kayapınar ve Bağlar ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda, 2 terörist etkisiz hale getirildi. 
 
Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 7 kişi yakalandı
 
Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ermiş Mahallesi sınır hattında, Suriye'den Türkiye'ye girmeye çalışan 4'ü çocuk 7 kişiyi yakaladı.