95 yaşında kayakta !

‘YOGİ Kazım' adıyla tanınan 95 yaşındaki Kazım Gürbüz, Erciyes Dağı'nın 2 bin 200 metresindeki pistte, gençlere taş çıkartırcasına saatlerce kaydı. Toz karlı pistlerde kaymanın keyfini çıkardığını anlatan Kazım Gürbüz, "Yoga sporu sayesinde kendimi çok dinç hissediyorum. Erciyes Dağı manyetik bir alana sahip" dedi.

95 yaşında kayakta !
30 Ocak 2015 Cuma 12:47 tarihinde eklendi.
‘YOGİ Kazım' adıyla tanınan 95 yaşındaki Kazım Gürbüz, Erciyes Dağı'nın 2 bin 200 metresindeki pistte, gençlere taş çıkartırcasına saatlerce kaydı. Toz karlı pistlerde kaymanın keyfini çıkardığını anlatan Kazım Gürbüz, "Yoga sporu sayesinde kendimi çok dinç hissediyorum. Erciyes Dağı manyetik bir alana sahip" dedi.
 
Yoga felsefesinden de yararlanarak kendi geliştirdiği Yoka vücut bakım sistemiyle tanınan Yogi Kazım, Erciyes’te DHA'ya açıklamalarda bulundu. Sağlıklı ve uzun yaşam felsefesini anlatan Kazım Gürbüz, ‘’Allah, insanlara anayasalarını göndermiştir. Anayasaları, İncil, Tevrat, Zebur ve Kur’an-ı Kerim’dir. Eğer bunlar içindeki ayetleri doğru bilmiş olsalardı, ilk olarak Allah’ın emrettiği insanın bedenini öğrenirlerdi. İnsan bedeni de omurilik soğancığıyla, kuyruk sokumu arasındaki eklemlere yerleştirilmiştir. Eğer buradaki sistemi iyi kontrol altına alıp burayı öğrenebilirsek, 65 yaşında gençlik yaşı başlar, 120-130 yaşında insan, sağlıklı 30 yaşındaki bir insan gibi yaşayabilir’’ diye konuştu.
 
GEÇİRDİĞİM KAZALAR VE YENDİĞİM HASTALIKLAR, BENİM MİSYONUMDU
 
Yaşadığı kazaları ve yendiği hastalıkları, Allah’ın kendisine verdiği birer misyon olarak değerlendirdiğini söyleyen Yogi Kazım, "Bunlar benim misyonumdu. Yani ben bu kazaları, hastalıkları yaşayacaktım ki, bugünkü bilgiye sahip olacaktım’’diye konuştu. 1961 yılında belinin kırıldığını ve felç geçirdiğini anımsatan Yogi Kazım, şöyle devam etti:
 
"Tıp dedi ki, ‘tedavi olamazsın’. Ben de kaderimle baş başa kaldım, belden aşağım tutmuyordu. Kendi geliştirdiğim 63 sistemin birisiyle kendimi normal şekle getirdim. Bunun anlamı da şu, ruhumun yolunu açtım, böylece bedenim tekrar sağlığa kavuştu. Ancak, 13-15 santimetre arasında boyum kısaldı. Ondan sonra gördüm ki, dünya tıbbının omurilik üzerinde tedavi edemediği pek çok hastalık var. Onların üzerine yoğunlaştım. Yani sağlıklı yaşamanın sırrı, insanın kendisinde. İnsan kendisine önem verirse, birçok hastalığın olmasını da önlemiş olur.’’
 
ERCİYES’LE DOSTLUĞUM VAR
 
Spor yapmayı, özellikle kayak yapmayı çok sevdiğini belirten Yogi Kazım, ‘’Erciyes Dağı’nda bilemediğiniz manyetik alan var. Ben bunu algılayabiliyorum. Ben 30 yıl önce buraya geldiğimde burada kaderlerine terk edilmiş hasta insanlar vardı ve ben bunları tedavi ettim’’ dedi. Yogi Kazım, "Bende üstün bir meziyet yok. Ama ben Allah’ın verdiği bedenim üzerindeki bilinmeyenleri öğrendim ve bunları başkalarına uyguladığım zaman da Allah’ın verdiği ruh tedavi ediyor. Erciyes dağıyla da dostluğum var. Hiçbir sağlık sorunum yok. Ancak, 2001 senesinde yüzde 99.9 kanserdir, diye sol böbrek ve böbrek üstü bezim, sağ böbrek üstü bezim, pankreasın kuyruğu, dalak ve safra kesem alındı. Ancak ben iç uzuvlarımın alındığını bilmiyordum. Bu iç uzuvları alınan insan da ne koşabilir ne de spor yapabilir. Ama benim ruhum, iç uzuvlarıma, alınan uzuvlarımın yerine hormon salgılattı. Normal 30 yaşındaki sağlıklı bir insan gibi yaşıyorum, sporumu yapıyorum, kayak kayıyorum. Gençler benim kadar spor yapamıyorlar. Demek ki ruh bedene hakimiyet sağlarsa, herkes mutlu, sağlıklı ve genç yaşayabilir’’ ifadelerini kullandı.
 
Dünyanın her yerinde kayak yaptığını, Erciyes’in sahip olduğu özelliklere sahip başka bir dağ olmadığını da vurgulayan Yogi Kazım, ‘’Erciyes Dağı’na tesisler yapılsın diye, 30 yıldır uğraştım. Sayın başkanımız, belediye başkanımız, reisi cumhurumuz ilgilendi. Dünya çapında tesisler yapılıyor buraya. Dünya çapında kayak merkezi oluyor burası. On binler burada kayabilecek, Allah izin verirse’’ diye konuştu.

DHA