AA ekibi, Ürdün'de gözaltına alındı

Ürdün'de Suriye sınırında yer alan Turra bölgesindeki AA ekibi 4 saat süresince gözaltında tutuldu.

16 Aralık 2012 Pazar 23:30 tarihinde eklendi.

 

Suriye sınırında yer alan İrbid kentine bağlı Turra bölgesinde, AA muhabiri Leys el-Cüneydi ve foto muhabiri Salah Malkavi Ürdün Sınır Muhafızları tarafından gözaltına alındı.
 
Gözaltında 4 saat boyunca tutulan AA ekibi serbest bırakıldı. Serbest bırakılmalarının ardından olayı aktaran Cüneydi, bir grup Suriyeli sığınmacının Ürdün'e girişini görüntülemek için Suriye sınırına gittiklerini, bir sınır muhafızından izin istediklerini, izin istedikleri askerin de komutanından izin almak için yanlarından ayrıldığını ifade etti. Sonrasında askeri bir araçla sınır muhafızlarının karargahına götürüldüklerini aktaran AA ekibi, 4 saat boyunca burada tutulduklarını belirtti.
 
AA ekibi gözaltında kaldıkları süre içerisinde sınır muhafızlarının Suriye'den Ürdün'e sızmaya çalışan silahlı 6 kişiyi tutukladığını, 2 kişinin ise firar ettiğini kaydetti. Silahlı kişilerin tutuklanmasının ardından sınır bölgesine tekrar gelmeyeceklerine ve fotoğraf çekmeyeceklerine dair belge imzalatılan AA ekibi, bilgisayarları ve fotoğraf makinelerinin incelenmesinin ardından serbest bırakıldı.