'AA maksatlı görüntü çekti' iddiası

Semih Yalçın, partisinin Bursa mitinginde kalabalık içinde bir grubu bilinçli olarak kamuoyuna yansıttığı iddiası ile Anadolu Ajansı’nı (AA) maksatlı yayın yapmakla suçladı.

AA maksatlı görüntü çekti iddiası
27 Mart 2013 Çarşamba 14:17 tarihinde eklendi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin Bursa mitinginde kalabalık içinde bir grubu bilinçli olarak kamuoyuna yansıttığı iddiası ile Anadolu Ajansı’nı (AA) maksatlı yayın yapmakla suçladı. Yalçın, iddiasının açıklığa kavuşturulması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. 
 
MHP’li Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, partisinin 23 Mart 2013 Cumartesi günü Bursa Kent Meydanı'nda yapılan mitingi sırasında, Anadolu Ajansı ekibinin kamuoyunu yanıltıcı görüntü aldığı gerekçesiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdiğini duyurdu. Yalçın, MHP’nin cumartesi günü ‘Milli Değerleri Koru ve Yaşat’ adı altında Bursa’da düzenlediği açık hava toplantısının çok sayıda medya kuruluşu ve basın mensubu tarafından takip edildiğini belirterek, bunlar arasında, bir devlet kurumu olan AA’nın da yer aldığını aktardı. Yalçın ancak, MHP’nin mitingi sırasında, Anadolu Ajansı kameramanının kalabalıktan uzak ve tenha yerleri görüntülemeye çalıştığını öne sürdü.
 
"AA, HABERLERİ YASASI GEREĞİ ADİL, DOĞRU, TARAFSIZ VERMEK ZORUNDA"
 
Anadolu Ajansı, takip ettiği haberleri yasası gereği doğru, tarafsız ve adil olarak vermek zorunda olduğuna değinen Yalçın, “Kuruluş felsefesi herhangi bir parti, klik veya gurubun borazanı olmak üzerine değil, halkın sesini kamuoyuna yansıtmak ilkesi üzerine bina edilmiştir. Seçmen kitlesi ve Anadolu Ajansı hükümetin tekelinde olmadığına göre; siyasi iktidarın faaliyetlerine gösterilen hassasiyet ve titizliğin, muhalefet partisi konumundaki MHP’ye de gösterilmesi gereklidir. Anadolu Ajansı; Millî Mücadele döneminde, bin yıllık kardeşliğimizi yok etmeye ve topraklarımızı parçalamaya çalışan emperyalizme karşı kıyam eden milletin gür sesini bütün dünyaya duyurmuş köklü ve onurlu bir müessesedir. Kurtuluş Savaşı’ndan sonra Batılı ülkelerde bile görülmeyen ileri ve modern bir anlayışla özerk yapıya kavuşturulmuştur.” diye konuştu. 
 
Semih Yalçın’ın, AA hakkındaki soru önergesinde Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından cevaplandırılmasını istediği sorular şunlar: “Milliyetçi Hareket Partisi’nin etkinlikleriyle ilgili kamuoyunu yanıltıcı haber, bilgi ve görüntü hazırlanması yönünde Anadolu Ajansı yetkililerinin özel bir çabası mı vardır?  Değilse, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Bursa mitinginde halkın coşkusunun ve kalabalıkların gözlerden kaçırılması için Anadolu Ajansı yetkililerine kim veya kimler tarafından talimat verilmiştir?  Anadolu Ajansı kameramanının Bursa’da çektiği maksatlı görüntüler hangi anlaşmalı kurumlara servis edilmiştir?
 
TRT ve Anadolu Ajansı’ndan Sorumlu Başbakan Yardımcılığı Bursa’daki bu antidemokratik girişimden haberdar mıdır?”

CİHAN