AA’dan Kılıçdaroğlu’na ambargo!

Anadolu Ajansı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun AA’nın 92. yılına ilişkin açıklamasını servise koymadı. CHP bu duruma yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

AAdan Kılıçdaroğluna ambargo!
08 Nisan 2012 Pazar 15:04 tarihinde eklendi.

 

CHP’den yapılan yazılı açıklamada, “Eleştiri var diye Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının haber yapılmaması, gazetecilik ve habercilik anlayışındaki çarpıklığı, eleştiriye tahammülsüzlüğünü ve her gün biraz daha fazla iktidar yandaşı medya ile bütünleştiğini göstermektedir” denildi.
 
Kılıçdaroğlu’nun AA’nın 92. yılına ilişkin mesajında ajansın kuruluşunu Mustafa Kemal’in yaptığını hatırlattı ve Mustafa Kemal ajansa, ‘Türkiye’nin sesini dünyaya duyurma’ görevini verdi” dedi. Mesajında AA’nın bugün hükümet yanlısı yayın yaptığını ileri süren Kılıçdaroğlu şu eleştirileri yöneltti:
 
- AA ne yazık ki, özellikle son yıllarda, Türkiye’nin sesi ile AKP’nin sesini birbirine karıştırmaya başladı.
 
- A.A.’yı yönetenlere, yönlendirenlere hatırlatmak isterim ki, Anadolu Ajansı AKP’nin değil, Türkiye’nin sesini dünyaya duyurmakla görevlidir.
 
- AA çalışanları da AKP’nin memuru veya Başbakan’a, bakanlara, AKP hükümetine hizmetle görevli değillerdir.
 
- A.A çalışanlarını baskı altında tutmak, kamuoyunun sağlıklı oluşumuna katkıda bulunmalarını engellemek, ne A.A’nın tarihi kimliğine, saygınlığına, ne de iletişim özgürlüğünün bugün ulaştığı seviyeye yakışmaktadır.

Vatan Gazetesi