AB Bakanı Bağış, TÜSİAD heyetini kabul etti

Egemen Bağış, Türkiye'nin AB sürecine destek veren TÜSİAD'ın bir "fikir fabrikası" anlayışıyla kurulduğunu belirterek, "Biz de AB Bakanlığı olarak kendimizi Türkiye Cumhuriyeti devletinin fikir fabrikalarından biri olarak görüyoruz" dedi.

AB Bakanı Bağış, TÜSİAD heyetini kabul etti
28 Kasım 2012 Çarşamba 14:32 tarihinde eklendi.

 

Bağış, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer başkanlığındaki TÜSİAD Parlamento İşleri Komisyonu üyelerini AB Bakanlığı'nda kabul etti. 
     
Bağış, burada yaptığı konuşmada, TÜSİAD'ın, Türkiye'nin AB sürecini canlı tutmaya çalışan ve AB Bakanlığı'nın çalışmalarına destek veren sivil toplum kuruluşlarının başında geldiğini belirterek, şunları söyledi: 
     
"TÜSİAD kurulduğu zaman, kurucuları 'bir fikir fabrikası kuruyoruz' sloganıyla ortaya çıkmışlar. Gerçekten de, o günden bugüne TÜSİAD pek çok konuda Türkiye'nin birçok projesinin fikir öncülüğünü yapmış, Türkiye'nin gelişmesinde ve kalkınmasında çok büyük katkıları olan bir kuruluşumuz. 
     
Biz de AB Bakanlığı olarak kendimizi Türkiye Cumhuriyeti devletinin fikir fabrikalarından biri olarak, Türkiye'nin reform ve demokrasi mutfağı olarak görüyoruz." 
     
Bağış, AB Bakanlığı olarak Türkiye'yi AB standartlarına hazırlarken ve AB üyesi ülkelerin Türkiye'ye bakışını değiştirme yönünde çalışmalar yürütürken, TÜSİAD gibi önemli kuruluşların desteğini hissetmenin mutluluk verici olduğunu söyledi. 
     
Bağış, "Desteğinizi hissetmek bizim için şevkimizi, çabalarımızı artırıcı bir unsur. O yüzden verdiğiniz destek için teşekkür ederim" diye konuştu. 
     
TÜSİAD'ın 2040 yılında Türkiye'nin yaşlanabilme riskine ilişkin yeni raporuna da değinen Bağış, "Sayın Başbakanımızın bu konudaki uyarılarının ne kadar önemli olduğunu TÜSİAD'ın tescil etmiş olmasını önemsiyorum" dedi. 
     
TÜSİAD Başkan Yardımcısı Dinçer- 
     
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dinçer de, TÜSİAD'ın en başından beri AB sürecine ciddi katkıları olduğunu ve AB Bakanlığı oluşturulduktan sonra da bakanlıkla yakın çalışma fırsatı bulduklarını ifade etti. 
     
Dinçer, "Türkiye'nin demokrasi standartlarının yükseltilmesi amacıyla siyasal reformlar, yargı reformları, devletin kamu yönetimi, devlette etik gibi, esasında AB süreciyle de yakından ilgili konular, siyasi kriterler konularında yakından çalışan bir delegasyonla buradayız. Umarım ki, faydalı bir görüş alışverişi olacaktır" dedi.